Βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και κακοποιημένοι σε σχολείο κολαστήριο - ΒΙΝΤΕΟ

στη νιγηρία

Περισσότεροι από 300 άνδρες και αγόρια ηλικίας από 5 ετών απελευθερώθηκαν από ισλαμικό σχολείο όπου κρατούνταν αιχμάλωτοι. Κάποιοι ήταν αλυσοδεμένοι, άλλοι έφεραν σημάδια βασανισμού, ενώ αναφορές υπάρχουν ακόμη και για αγόρια που είχαν βιασθεί.

Η αστυνομία της Καντούνα στη βόρεια Νιγηρία έκανε επιδρομή στο οίκημα και εντόπισε τα εκατοντάδες αγόρια να ζουν σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες με το πρόσχημα ότι τους διδάσκουν το Κοράνι και τους αναμορφώνουν.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε ότι συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και οι έξι βοηθοί του. Στο οίκημα βρέθηκε "δωμάτιο βασανιστηρίων" όπου οι καθηγητές αλυσόδεναν μαθητές και τους ξυλοκοπούσαν άγρια. Η επιδρομή ακολούθησε των καταγγελιών γειτόνων που δήλωσαν ότι κάτι αρρωστημένο συνέβαινε στο σχολείο. Υπήρχαν μαθητές από την Μπουρκίνα Φάσο αλλά και το Μαλάουι αλλά άλλων εθνικοτήτων πέρα της νιγηριανής.

Το οίκημα θεωρείτο ισλαμικό σχολείο αλλά και κέντρο αναμόρφωσης. Οι γονείς άφηναν τα παιδιά τους εκεί για να διδαχθούν το Κοράνι αλλά και να αναμορφωθούν ανήλικοι παραβάτες. Τα έβλεπαν όνο μια φορά στους τρεις μήνες και δεν επιτρεπόταν να εισέλθουν στους χώρους του σχολείου.

Διαβάστε επίσης