Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Νέα κινητοποίηση από τους εργαζόεμνους στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Την Δευτέρα 30/9/2019 καλούμε το Επικουρικό προσωπικό που συμμετείχε στο διαγωνισμό 2Κ  και τα Συνδικαλιστικά Στελέχη στο Υπουργείο Υγείας 10πμ προκειμένου να ζητήσουμε για άλλη μία φορά να μην ληφθούν υπ’ όψιν οι μη σύννομες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες υποψήφιους.

    Ειδικά το ΚΕΕΛΠΝΟ χορήγησε χιλιάδες τέτοιες παράνομες βεβαιώσεις.

Έχουμε επισημάνει την μεγάλη ανεργία στα επαγγέλματα υγείας καθότι για τις 1116 θέσεις έγιναν 55.406 αιτήσεις. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ 10.000 ονόματα με αλφαβητική σειρά για τις εν λόγω θέσεις και τώρα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που δήλωσαν στις αιτήσεις τους.

Από τα 10.000 ονόματα που ανακοινώθηκαν και ζητούνται τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζεται η πλειοψηφία των υπηρετούντων επικουρικών παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν. Αλλά και όσοι εμφανίζονται μικρές πιθανότητες έχουν να βρεθούν στους καταλόγους  επιτυχόντων, λόγω των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας.

Οι Επικουρικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες).

Εξαιτίας αυτού πραγματοποιήσαμε παράσταση στο ΑΣΕΠ και ενημερώσαμε τη Διοίκησή του ότι πολλοί εκ των υποψηφίων του διαγωνισμού έχουν στα χέρια τους ψεύτικες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ως επικουρικό προσωπικό και θα πρέπει σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας να ζητηθούν νέες.

    Το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) χορήγησε χιλιάδες βεβαιώσεις σε μη δικαιούχους ότι εμπίπτει η προϋπηρεσία τους στις διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 4571/2018 και ως εκ τούτω δικαιούνται την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, αλλοιώνοντας έτσι τη σειρά κατάταξης.

    Το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) όμως δεν είχε δυνατότητα εκ του νόμου να προσλαμβάνει Επικουρικό προσωπικό.

Ταυτόχρονα και άλλες υγειονομικές μονάδες χορήγησαν αντίστοιχες βεβαιώσεις μη σύννομες.

Κινδυνεύει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων επικουρικών να μείνουν εκτός του πίνακα επιτυχόντων. 

Επειδή συνεχίζουν να εργάζονται έως την έκδοση των οριστικών πινάκων, ζητάμε από το ΑΣΕΠ να μην ληφθεί υπ όψιν καμία βεβαίωση και να ζητηθούν νέες με την αυστηρή σύσταση του Υπουργείου Υγείας να είναι λεπτομερώς ελεγμένες.

Τους συνάδελφους επικουρικούς τους καλύπτουμε για τη συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας με στάση εργασίας 10.00 – 15.00

Να είστε όλοι εκεί!!!

 

Διαβάστε επίσης