Έρευνα: Ακόμα και έναν χρόνο μετά τον θάνατο… κουνιέται το σώμα μας!

επιστήμονες ρίχνουν φως στα μυστικά του θανάτου και της αποσύνθεσης

Φαίνεται πως ούτε το οριστικό του θανάτου μπορεί να βάλει τέλος στις σωματικές μας κινήσεις.

Αυτό μας λέει τουλάχιστον μια αυστραλιανή μελέτη, πως τα πτώματα δεν είναι τελικά και τόσο άκαμπτα, καθώς όλα τους μετακινούνται ακόμα και έναν χρόνο μετά τον θάνατο, εξαιτίας της διαδικασίας της αποσύνθεσης.

Η μελέτη έλαβε χώρα σε ερευνητική δομή της Αυστραλίας και οι επιστήμονες παρατηρούσαν πτώματα να αποσυντίθενται, θέλοντας να βελτιώσουν τις ιατροδικαστικές τεχνικές. Μια κάμερα κατέγραφε όλα αυτά, τραβώντας μία φωτογραφία ανά 30 λεπτά για μια περίοδο 17 μηνών.

Τι παρατήρησαν; Πως ενώ υπέθεταν κάποιου είδους κίνηση κατά τις πρώτες μέρες του θανάτου, το σώμα κινούνταν ακόμα και για 1,5 ολόκληρο χρόνο! Αυτές οι κινήσεις είναι πιθανότατα αποτέλεσμα των συνδέσμων που αποσυντίθενται.

«Βρήκαμε πως τα χέρια κινούνται σημαντικά, κι έτσι χέρια που ξεκινούν κολλημένα στα πλευρά καταλήγουν να βγαίνουν διακριτά από τα πλαϊνά του σώματος», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Alyson Wilson στο δίκτυο ABC News Australia.

Η μελέτη θα δημοσιευτεί τους προσεχείς μήνες, η ίδια ομάδα ολοκλήρωσε ωστόσο πρόσφατα και μια δεύτερη έρευνα πάνω στο ίδιο θέμα με την ίδια τεχνική του time-lapse βίντεο.

Η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Forensic Science International: Synergy» κατέγραψε αντίστοιχες κινήσεις κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά τον θάνατο.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης