Ο Σκουρλέτης επιμένει για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλουμε μέλη-οπαδούς ή μόνο ψηφοφόρους

«Να διατυπώσουμε μια νέα, δυναμική, προγραμματική πρόταση στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πρότασης της ΝΔ», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παραπέμποντας στα εργασιακά, αναφέρθηκε στη σημερινή «πρώτη, μεγάλη κινητοποίηση με αφορμή την αποκάλυψη εκείνων των πλευρών της κυβερνητικής πολιτικής που με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο η ΝΔ δεν είχε παρουσιάσει προεκλογικά».Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το σημερινό ποσοστό του εμπεριέχει τη λογική των ανοιγμάτων και πως σήμερα καλείται να μορφοποιήσει αυτό το άνοιγμα, «να διαμορφώσει τη νέα προγραμματική πρόταση και την ταυτότητα μίας σύγχρονης Αριστεράς, η οποία πράγματι μπορεί να εκφράζει έναν ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο».
«Εμείς ποτέ, μα ποτέ, δεν είχαμε την λογική του face control ή το να περνάμε τον κόσμο από "Ιερά Εξέταση", όπως διαβάζω σε διάφορα ρεπορτάζ που το καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και τόνισε πως «αυτό που μας ενδιαφέρει μέσα από την μαζικοποίηση είναι να αναδείξουμε και ένα νέο μοντέλο σχέσης με την πολιτική».

Προσέθεσε περαιτέρω ότι «ο πολίτης δεν μπορεί να έχει μια σχέση απλώς οπαδού ή ψηφοφόρου», ότι δεν φτάνει να ονομαστούν μέλη οι ψηφοφόροι. «Εμείς θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι θα συνδιαμορφώνουν, θα συμμετέχουν. Αυτή είναι η έγνοια της Αριστεράς. Ένα άλλο μοντέλο δημοκρατικής συλλογικότητας», είπε.

Τι απάντησε για το αν θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του γραμματέα
Στο ερώτημα που, όπως είπε, του θέτουν κάποιοι αν θα διεκδικήσει ξανά τη θέση του γραμματέα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Εγώ διεκδικώ από τη Νέα Δημοκρατία να φύγει από την κυβέρνηση, διεκδικώ από τον αντίπαλό μου. Με τους συντρόφους μου συναποφασίζω και ο καθένας αναλαμβάνει ένα μερίδιο δουλειάς». Προσέθεσε ότι δεν το διεκδίκησε- όταν τον προηγούμενο Αύγουστο του προτάθηκε να γίνει γραμματέας, «συνυπολόγισα ορισμένα πράγματα και αποδέχθηκα την ετυμηγορία της Κεντρικής Επιτροπής».