Στίβος: Η IAAF διατήρησε και επίσημα τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Η ρωσική ομοσπονδία στίβου δεν θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για δεύτερη συνεχή φορά μετά την σχετική απόφαση της IAAF, η οποία σήμερα επέκτεινε τον αποκλεισμό της. Η IAAF επιβεβαίωσε την απόφασή της τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στο Κατάρ, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής της, η οποία επιβλέπει τις προσπάθειες επανένταξης της Ρωσίας.

Πάντως, σε 29 συνολικά αθλητές και αθλήτριες της χώρας χωρίς ιστορικό ντόπινγκ η IAAF έχει δώσει τη σχετική άδεια συμμετοχής στην Ντόχα, έχοντας όμως το χαρακτηρισμό του «ανεξάρτητου».

Η Ρωσική Ομοσπονδία Αθλητισμού (RUSAF) τιμωρήθηκε το Νοέμβριο του 2015, μετά από έρευνα του WADA, η οποία διαπίστωσε την ύπαρξη αποδεδειγμένου ντόπινγκ στο ρωσικό αθλητισμό.

Οι ρωσικές αρχές αμφισβήτησαν την ύπαρξη προγράμματος ντόπινγκ χορηγούμενου από το κράτος, αλλά δέχθηκαν ότι ορισμένοι ανώτεροι υπάλληλοι συμμετείχαν στην παροχή απαγορευμένων ουσιών στους αθλητές, παρεμβαίνοντας σε διαδικασίες αντιντόπινγκ και καλύπτοντας δείγματα με θετικούς ελέγχους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ