Η Πάτρα "βάφεται" ροζ στις 20 Οκτωβρίου

Στόχος να ξεπεραστούν οι 11 χιλιάδες συμμετοχές της περσινής χρονιάς

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 , η Πάτρα για μια ακόμα φορά θα γίνει ροζ, μέσα από ένα πολυπληθές ποτάμι, που θα αποτελούν γυναίκες άνδρες και παιδιά. Το Pink the City θα  χρωματίσει την πόλη, στο πλαίσιο ενός περιπάτου ζωής και αισιοδοξίας.

Το Pink τhe City είναι μια διοργάνωση που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους και στην «αιχμή» της βρίσκεται η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

 Και εκτός αυτού ενισχύει τα οικονομικά του Συλλόγου μέσα από τη συμμετοχή του καθενός από εμάς, ούτως ώστε να μπορεί να στηρίζει πρακτικά και ψυχολογικά τη γυναίκα που νόσησε. Αυτός ο περίπατος είναι ένα συμβολικό πέρασμα από  τη διάγνωση ως την ίαση και πολλά ακόμα.

Η συμμετοχή της δράσης, που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 και συνεχίζει αδιάλειπτα, παρουσιάζει ανοδική πορεία κάθε χρόνο. Το 2018 περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην συμβολική πορεία του 1,5 χλμ στο κέντρο της Πάτρας.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, απευθύνει κάλεσμα για ένα συμβολικό περίπατο στις 10.30 το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων ως το Μώλο της Αγίου Νικολάου:

Στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού να βγουν στον ήλιο, στον αέρα και στο φως και να διατρανώσουν την πίστη και την ελπίδα τους στην ζωή και την δύναμη της.

Στο γενικό πληθυσμό, να έλθει και να περπατήσει μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, από τα Ψηλά Αλώνια ως το Μόλο της πόλης, συμβολίζοντας τα βήματα από το σκοτάδι, την κατάθλιψη και την αρρώστια στη ζωή, την ελπίδα και το φως.

Διαβάστε επίσης