Αχαΐα: “Καθαροί” Αστυνομικοί – Κατηγορούνταν για εικονικές αποζημιώσεις “μαϊμού” τροχαίων

Είχαν κατηγορηθεί ως εμπλεκόμενοι σε εικονικά τροχαία ατυχήματα, τελικά απαλλάχθηκαν επειδή τα αδικήματα παραγράφηκαν.

Ο λόγος για την περίπτωση τριών αστυνομικών και δύο πολιτών από το Αίγιο που κατηγορήθηκαν ότι είχαν ανάμειξη σε σκηνοθετημένα τροχαία ατυχήματα  προκειμένου να λαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι αποζημιώσεις.

Η υπόθεση, από το 2001 που φέρονται να είχαν τελεστεί τα αδικήματα, εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, έπειτα από αναβολές.

Η κατάληξη ήταν και οι πέντε εμπλεκόμενοι  να απαλλαγούν, διότι το δικαστήριο έκρινε ότι τα αδικήματα δεν είχαν κακουργηματικό χαρακτήρα αλλά πλημμεληματικό, επειδή η  ζημιά σε βάρος του Δημοσίου δεν ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση λόγω του χρόνου εκδίκασης της υπόθεσης, μιας και στην οκταετία τα πλημμελήματα παραγράφονται, το δικαστήριο τους αθώωσε λόγω παραγραφής.

Οι τρεις αστυνομικοί μάλιστα έχουν εδώ και χρόνια βγει στη σύνταξη.

Τα περιστατικά είχαν καταγραφεί το 2001, η ΕΔΕ στο Σώμα ξεκίνησε το 2003 και το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε το 2017.

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Πωλείται διαμέρισμα στα Ψηλαλώνια

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)