Το “σπιράλ” οργανώνεται: Απέκτησε εκπροσώπους, όργανα, επιτροπές

Το διάστημα που μεσολάβησε από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μάϊου αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τη νέα δημοτική παράταξη “σπιράλ”, προκειμένου να προετοιμαστεί οργανωτικά και να αποκτήσει δομή, τρόπο λειτουργίας και ομάδες εργασίας, παράλληλα με την επισημοποίηση της συμμετοχής των εκλεγμένων εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Υπενθυμίζεται πως το “σπιράλ”, δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 ως ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση ενεργών πολιτών της Πάτρας, απέκτησε σύντομα έναν πυρήνα άνω των 100 στελεχών, παρουσίασε ένα πλήρες πρόγραμμα θέσεων και μία εναλλακτική προσέγγιση στα προβλήματα της πόλης, συμμετείχε στις εκλογές με 66 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και εξέλεξετρεις απ’ αυτούς (τον επικεφαλής Πέτρο Ψωμά και τους Θάνο Δούρο και Χαράλαμπο Στανίτσα).

Οι πυκνές και ουσιαστικές συναντήσεις εντός του καλοκαιριού οδήγησαν το σπιράλ σε μία προσωρινή οργάνωση, με τη δημιουργία 12 θεματικών επιτροπών εργασίας και τη σύσταση ενός 15μελούς πολιτικού συμβουλίου. Οι επιτροπές, που ήδη λειτουργούν, αφορούν τις θεματικές ενότητες: Αθλητισμός, Διοίκηση, Ευρώπη, Κοινωνία, Οικονομία, Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός. Τεχνολογία, Τουρισμός, Υγεία και Υποδομές. Το δε συμβούλιο απαρτίζεται από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης: Εύα Αθανασοπούλου, Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Παναγιώτη Βαφέα, Θάνο Δούρο, Κλαίρη Ζησιμάτου, Θάνο Ζητουνιάτη, Χάρη Κοντογιαννάτο, Δημήτρη Κουνιάκη, Φώτη Λουριδά, Μαρία Μπέλμπα, Αθηνά Σουγλέρη, Χαράλαμπο Στανίτσα, ΣεσίλιαΧαρμπίλα, Πέτρο Ψωμά και Ανδριάνα Ψωμιάδου.

Σημειώνεται πως το σπιράλ εκπροσωπείται ήδη στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων από τους Δημοτικούς Συμβούλους Πέτρο Ψωμά και Θάνο Δούρο, αντίστοιχα. Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (την ερχόμενη Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου) αναμένεται να οριστούν και οι εκπρόσωποι της παράταξης στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών και Νομικών Προσώπων του Δήμου. Στο μεταξύ το σπιράλ εξακολουθεί να οργανώνεται και σύντομα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες και διαδικασίες που θα το μετατρέψουν σε μια αυτοδιοικητική κίνηση πολιτών με καταστατικό, μέλη, πολιτικά όργανα και συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αναστολή όλη η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας – Είχε εμπλακεί στις υποθέσεις Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου

Αχαΐα: Αυτές είναι οι 3 περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι