Δήμαρχοι και φορείς της Ηλείας ετοιμάζουν "μέτωπο" για την Πατρών-Πύργου

Η ομοθυμία ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, στην οποία είχε συμμετοχή και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, τον οποίο συνόδευε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.
 
Το έργο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και η άμεση υλοποίησή του, ήταν κοινός τόπος για όλους, ενώ τονίστηκε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη μορφή καθυστέρησης, θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις.
 
Απόφαση μάλιστα, η οποία ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις, με εξαίρεση όμως την «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού ο επικεφαλής της Άγγελος Κολόσακας, αφού κατέθεσε άλλο ψήφισμα, επιχειρηματολόγησε τονίζοντας ότι ναι μεν θέλει να γίνει άμεσα το έργο, προκειμένου να μην στοιχίσει αυτό αρνητικά στην ασφάλεια των πολιτών, ωστόσο όμως να υπάρξουν οι όροι αυτοί προκειμένου να μην χρειαστεί οι πολίτες να το «χρυσοπληρώνουν».
 
Παρόντες στην συνεδρίαση επίσης ήταν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, οι αντιδημάρχοι Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος και Γιάννης Παπαδημητρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων.
 


Στον κατακερματισμό του έργου στα 8 κομμάτια στάθηκε αρχικά στην ομιλία του ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρό σφάλμα της προηγούμενης κυβέρνησης, προσθέτοντας: «Ο δρόμος πρέπει να γίνει και να γίνει σωστά. Θέλουμε τον δρόμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με οποιοδήποτε τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε όσο πιο δυναμικά γίνεται. Όλοι οι δήμαρχοι κινούμαστε στους ίδιους άξονες. Έτσι θα πετύχουμε τον τελικό στόχο. Εμείς θέλουμε τον δρόμο που μας ανήκει και μας αξίζει».
 
Εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης καταφέρθηκε στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης αναμονής κα ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει ως έχει, με τον τρόπο που έχουν δημοπρατηθεί οι εργολαβίες.
 
Στα χρήματα που καλείται να δώσει ο πολίτης στα διόδια, στάθηκε ακολούθως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Κολόσακας, ο οποίος αφού ανέφερε ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, τόνισε ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ελεύθερης διέλευσης αφού γίνονται με τα χρήματα του ελληνικού λαού.
 
Της προηγούμενης κυβέρνησης υπεραμύνθηκε στη συνέχεια ο ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Κράλλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι είχε καταφέρει να  ομαλοποιήσει την πορεία του έργου, μετά από τόσες καθυστερήσεις ετών, ενώ τώρα υπαρχει κυβερνητική πρωτοβουλία ακύρωσης του έργου.
 
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος ζήτησε από όλους να είναι ανυποχώρητη, τονίζοντας ότι η λογική του «φτωχού επαίτη» δεν τους ταιριάζει, κάνοντας λόγο παράλληλα για διαχρονική, διακομματική, παρασκηνιακή βούληση προκειμένου να μην γίνει το έργο.


 
Αμέσως μετά ό δήμαρχος Τρικκαίων, χρησιμοποιώντας τα έργα που έχουν γίνει στην Θεσσαλία ως παράδειγμα, τόνισε ότι η επίτευξη των στόχων, γίνεται με κοινό μέτωπο, και κοινές προτάσεις.
 
Με το δημοτικό συμβούλιο και όσα ακούστηκαν συντάχθηκε ακολούθως ο  βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Η προηγούμενη κυβέρνηση δέχονταν πιέσεις, για αλλαγές. Δηλαδή να μην υπάρχουν δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ούτε διάζωμα, αλλά να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στον υφιστάμενο δρόμο. Αυτό δεν έγινε τότε, να προσέξουμε να μην γίνει τώρα».
 
Στο πλευρό των δημάρχων του νομού, για την άμεση κατασκευή του έργου, τόνισε με τη σειρά του ότι θα είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

https://www.ilialive.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ