Γιατί τα κρυολογήματα είναι πιο συχνά κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών

Όταν τελειώνει το καλοκαίρι, η αλλαγή θερμοκρασίας είναι αρκετά αισθητή. Η άφιξη του φθινοπώρου σημαίνει πτώση της θερμοκρασία και ανέμους, που έχουν την τάση να επηρεάζουν την υγεία μας. Για παράδειγμα, ο βήχας και τα κρυολογήματα αρχίζουν να εμφανίζονται.

Αλλά, είναι πραγματικά οι ψυχρές θερμοκρασίες που μας θέτουν σε κίνδυνο για να αρρωστήσουμε; Η αλήθεια είναι ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν φταίνε πραγματικά. Αντίθετα, είναι η στάση που ακολουθούμε απέναντί σε αυτά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι εννοούμε.

Όταν έρχεται το κρύο, η υγρασία στο περιβάλλον πέφτει και αυτό συμβάλλει στη μετάδοση ιών στον αέρα. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αναζητούν ζεστασιά όταν έχει κρύο έξω, έχουμε την τάση να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό διευκολύνει την εξάπλωση των ιών από το ένα άτομο στο άλλο.

Επιπλέον, οι  ψυχρές θερμοκρασίες τείνουν να κάνουν το ρινικό πέρασμα ξηρό. Κάτω από αυτή την κατάσταση, είναι πολύ πιο εύκολο για τους ιούς να εισέλθουν στους αεραγωγούς της μύτης μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε την τάση να αναφερόμαστε στα συμπτώματα αυτά ως «το κοινό κρυολόγημα.»

Ταυτόχρονα, ο  κρύος καιρός φέρνει τις άμυνές μας κάτω από το κανονικό. Βασικά, οι ψυχρές θερμοκρασίες δημιουργούν μια σειρά από συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των συμπτωμάτων της γρίπης.

Διαβάστε επίσης