Διαμάχη σεισμολόγων για τους σεισμούς της Ζακύνθου - Για 9.000 μετασεισμούς κάνει λόγο ο Χουλιάρας

Οι μετασεισμοί είναι πάνω από 9.000 από τον μεγάλο σεισμό του Οκτωβρίου του 2018, λέει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Μια ακόμη αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων έφερε ο σεισμός των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο την Πέμπτη.

Το πεδίο της αντιπαράθεσης εντοπίζεται πλέον στην μετασεισμική δραστηριότητα της Ζακύνθου από τον μεγάλο σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πέρυσι τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα κάποιοι κάνουν λόγο για περίπου 1500 μετασεισμούς από τον περυσινό μεγάλο σεισμό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών και γνωστού σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Χουλιάρα.

Ο κ. Χουλιάρας με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε: «Άκουσα μια συνεχιζόμενη ανοησία για 1500 μετασεισμούς στην Ζάκυνθο από τα περσινά 6,8 Ρίχτερ. Σας ενημερώνω ότι αυτο είναι ανακριβές και έχουν εκδηλωθεί καταγράφει και αναλυθεί πάνω από 6 χιλιάδες μετασεισμοί όπως βλέπετε στην ανάρτηση μου στο εξάμηνο...τον άλλο μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος....και που μέτρησαν μόνο 1500 σεισμούς δεν ξέρω».
 

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα τα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή του αναφέρουν ότι από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 9000 μετασεισμοί.

Πηγή: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης