Αιγιάλεια: Αξιέπαινη πρωτοβουλία ανακύκλωσης!

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλο. Οπως ενημερώνει ο ίδιος ξεκίνησε την συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συναδέλφων Εμπόρων και περιοίκων στο να τοποθετούν χωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων! Από τη στιγμή που δεν υπήρχε πράσινη γωνία, στη συγκεκριμένη περιοχή, έβαλα ως στόχο όταν γεμίζει το αγροτικό μας αυτοκίνητο με ανακυκλώσιμα υλικά απο τα δικά μας αλλά και τα γύρω μαγαζιά,καθώς και από τα σπίτια περιοίκων, να τα πηγαίνω εγώ ο ίδιος στην ΚΟΙΝΣΕΠ!

Μια προσπάθεια που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, απέφερε καρπούς, καθώς όπως όλοι βλέπετε οι κάδοι από τη μία πλευρά είναι σχεδόν άδειοι και το αγροτικό από την άλλη γεμάτο από χαρτόκουτα και πλαστικά δοχεία, αποδεικνύοντας περίτρανα πως με καθημερινή ενημέρωση μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, η μείωση δηλαδή των σκουπιδιών σε ποσοστό 80%!!Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αυτή και τις επόμενες εβδομάδες που δεν υπάρχει παρακίνηση και το αγροτικό χρησιμοποιείται για την πραγματική του χρήση, που είναι το φόρτωμα σταφίδας και άλλων υλικών, βλέπουμε και πάλι κάδους γεμάτους και τοποθετημένα υλικά ακόμα και έξω απ' αυτούς!! Συμπέρασμα!! Απαιτείται καθημερινή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, παρακίνηση και κίνητρο, όπως είναι η ανταπόδοση,για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανακύκλωση!! Πλέον δεν πρέπει να είναι απλός στόχος, αλλά αυτοσκοπός όλων μας!!Ο Δήμος πρέπει να δώσει κίνητρα σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε επιχείρηση για τη μείωση των αποβλήτων και την ενδυνάμωση της ανακύκλωσης!!

Εμείς μέσα σε τρείς μήνες με καθημερινή ενημέρωση καταφέραμε να αδειάσουν οι κάδοι, αμέσως μόλις σταματήσαμε, έπαψε να εφαρμόζεται στην πράξη η ανακύκλωση!!  Ένα απλό παράδειγμα, προσωπικής πρωτοβουλίας, με μόνο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών!

Ενεργοί πολίτες-Σωστοί πολίτες!! Αν ''Εγώ'' ας μου επιτραπεί ο όρος, χωρίς καμία δόση κομπασμού, κατάφερα αυτό το αποτέλεσμα, φανταστείτε όλοι σας, όλοι μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ, με πρωτεργάτη το Δήμο και τους φορείς, τι αποτελέσματα μπορούμε να επιτύχουμε!!  
                                                                                                                                                                                      
 

Διαβάστε επίσης