Πάτρα: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το διπλοπαρκάρισμα

στο κεντρο της πόλης

Με τη σφυρίχτρα στο στόμα και με τα μπλοκάκια των κλήσεων ανά χείρας, οι αστυνομικοί επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να βάλουν ένα τέλος στο διπλοπαρκάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Κορίνθου, Μαιζώνος και Αγίου Ανδρέου είναι μόνο μερικές από τις οδούς, στις οποίες οι επιτελείς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, έχουν "ρίξει" το βάρος των ελέγχων.

Το ζητούμενο όπως ενημερώνεται το tempo24.news, δεν είναι η επίδοση κλήσεων και η "επιβάρυνση" των παραβατών με την καταβολή τσουχτερών προστίμων, αλλά η αλλαγή νοοτροπίας των οδηγών. Άλλωστε και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγου Νικόλαου Σπανουδάκη, τονίστηκε πως η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού κατατάσσεται μεταξύ των προτεραιοτήτων της Αστυνομίας.

70126494_1272378836299943_807509651863109632_n.jpg

(Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ)

Μάλιστα είχε εκφράσει την έκπληξη του, όταν με την ανάληψη των καθηκόντων του σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, διαπίστωσε την κατάσταση που επικρατεί με διπλοπαρκαρισμένα οχήματα λέγοντας «Δεν ενοχλείται κανείς, δεν αντιδρά κανείς, ξαφνιάστηκα».  Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης  του κυκλοφοριακού η οδηγία είναι σαφής, στοχευμένοι και διαρκής έλεγχοι. «Δε θέλω μηχανή πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν νοείται ράμπες να είναι κατειλημμένες. Δεν είναι μόνο τα ΑμεΑ, είναι οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με καροτσάκι κλπ». Σε σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει στο Δήμο Πατρέων ο κ. Σπανουδάκης, ζητά την οριοθέτηση και σήμανση των συγκεκριμένων σημείων καθώς και τη διαμόρφωση (βατότητα) των ραμπών. Επιπλέον αιτείται την οριοθέτηση σημείων στάθμευσης δικύκλων. Ζητήματα που αιτήθηκε στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη κατά την συνάντηση τους, την περασμένη Δευτέρα. 

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι της Τροχαίας Πατρών σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες παραβάσεις του ΚΟΚ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως «θα κλείνουμε τα μάτια σ΄ότι άλλο συμβαίνει γύρω μας», δήλωσε ο κ. Σπανουδάκης. 

Στο δρόμο βρίσκεται και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος, πραγματοποιώντας αυτοψίες προκειμένου να εντοπιστούν  και δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που η παραβατικότητα "χτυπά" κόκκινο. 

589afe7e7161dad7d22e7ed8d6acbb3e_xl.jpg

(Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Διαβάστε επίσης