Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Πού θα σημειωθούν

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το καλοκαιρινό σκηνικό σταδιακά μας εγκαταλείπουν και ο καιρός αρχίζει να δείχνει το φθινοπωρινό του πρόσωπο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόβλεψη του meteo.gr, σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (19/09) ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Σύμφωνα πάντα με το meteo.gr, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για την μεταβολή του καιρού προειδοποίησε και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (20/09) επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.