Πάτρα: Στο Εφετείο η δίκη του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ - Συγκέντρωση εργαζομένων την Τρίτη

στα δικαστηρια

Στο Εφετείο Πατρών πρόκειται να εκδικαστεί την προσεχή Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, η έφεση που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ, κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοδικείου Ζακύνθου σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του τύπου.

Ο κ. Γιαννακός είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Για την Τρίτη στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Τρίτη 24/9/2019 9π.μ., εκδικάζεται στο Εφετείο Πάτρας η έφεση που καταθέσαμε κατά τις πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης (18 μήνες φυλάκιση με αναστολή) του Πρωτοδικείου Ζακύνθου στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου. Για αυτή την ποινή που πανηγύριζε στο face book ο Πολάκης.

Πρόκειται για πολιτικοσυνδικαλιστική δίωξη η οποία προαναγγέλθηκε από τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, τοπικό Βουλευτή επειδή η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε την επισφάλεια των χειρουργείων του Νοσοκομείου που στοίχισαν την ζωή σε μία γυναίκα μετά από εγχείριση ρουτίνας. Κινδύνεψαν άλλοι τέσσερις ασθενείς τότε και τα χειρουργεία έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά με αποφάσεις της Διοίκησης.

Διωχθήκαμε επίσης γιατί αναδείξαμε «το χειρουργικό σόου Πολάκη» ιδιώτη Ιατρού με περιφερόμενους ασθενείς, γιατρούς και υλικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο Διευθυντής χειρουργός του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που συμμετείχε σε εκείνο το χειρουργείο «τιμής ένεκεν» μετατάχθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έκλεισε ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους Εργαζόμενους της Δυτικής Ελλάδος και της Ζακύνθου σε Συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 24-9-2019 και ώρα 9πμ. έξω από το Εφετείο Πάτρας.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν ήδη προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική  Απεργία για την απόσυρση του Νομοσχεδίου που περιορίζει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στη συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτω καλύπτονται οι συνάδελφοι να παρευρεθούν στη Συγκέντρωση.

Διαβάστε επίσης