Ολυμπιακός: Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Μαρτίνς, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την Τότεναμ, κατάφερε να αποσπάσει μία χρυσή ισοπαλία απέναντι στους Λονδρέζους, στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με το συγκρότημα του Ποκετίνο στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη» κι έτσι κατέκτησαν έναν πολύτιμο βαθμό  στο ξεκίνημα της πορείας τους στη φετινή διοργάνωση.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά το εύστοχο πέναλτι του Κέιν στο 26' και το τέρμα του Μόουρα στο 30', ωστόσο, με τον Ποντένσε να μειώνει στο 44' και τον Βαλμπουενά να βρίσκει δίχτυα από την άσπρη βούλα στο 54', κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα απέναντι στην περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που στο μεγαλύτερο διάστημά του ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Ποκετίνο.

 

Ο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με τον Σεμέδο βασικό στο κέντρο της άμυνας, πηγαίνοντας στη δοκιμασμένη συνταγή, που οδήγησε τους Πειραιώτες μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πήραν τα «ηνία» της αναμέτρησης, αρχίζοντας από νωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Γιορίς, έχοντας παράλληλα πολύ οργανωμένη αμυντική λειτουργία, η οποία δεν επέτρεπε στους Λονδρέζους να απειλήσουν την εστία του Σα.

Το συγκρότημα του Μαρτίνς είχε την πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 6ο λεπτό, όταν ο Γκιγιέρμε έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος βγήκε από τα δεξιά, έκανε την κίνηση και το διαγώνιο σουτ, με τον Γάλλο γκολκίπερ όμως να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Η ελληνική ομάδα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και στο 18ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το 1-0. 

Ο Τσιμίκας με σέντρα από τα αριστερά τροφοδότησε τον Ποντένσε κι αυτός με τη σειρά του έστρωσε στον Γκερέρο, ο οποίος έπιασε με τη μια το δεξί διαγώνιο σουτ, σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιορίς.

Κι ενώ οι Πειραιώτες στο πρώτο 20λεπτο είχαν τέσσερις τελικές, πατώντας πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους -υποτονικούς στο ξεκίνημα- Λονδρέζους, που δεν είχαν καμία, οι τελευταίοι, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το πέναλτι που κέρδισαν στο 26ο λεπτό.

Άλλωστε η ποιότητα των Άγγλων είναι τέτοια που μία στιγμή αδράνειας είναι αρκετή για να σου κάνουν τη ζημιά.

Ο Μεριά στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Χάρι Κέιν βρήκε χαμηλά τον Άγγλο και ο Ρόκι έδειξε η μπάλα να στηθεί στην άσπρη βούλα, αφού περίμενε και το VAR, το οποίο επιβεβαίωσε την παράβαση.
 
Την εκτέλεση ανέλαβε ο... παθών, ο οποίος νίκησε τον Σα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
 
Μετά από αυτό το γκολ οι Πειραιώτες έχασαν για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή τους και μάλιστα είδαν τα πράγματα να χειροτερεύουν ακόμη περισσότερο γι'αυτούς στο 30', όταν και δέχτηκαν και δεύτερο γκολ από τους Λονδρέζους.
 
Ο Λούκας Μόουρα βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν και έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πορτογάλου γκολκίπερ, ο οποίος παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.
 
Παρά το ανέλπιστο προβάδισμα της Τότεναμ με δύο γκολ οι ερυθρόλευκοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και κατάφεραν να σκοράρουν πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, μπαίνοντας εκ νέου στο ματς.
 
 


Ο Ποντένσε, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του, συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον -επίσης εξαιρετικό- Βαλμπουενά και με ωραίο διαγώνιο πλασέ μέσα στην περιοχή νίκησε τον Λορίς και μείωσε σε 2-1. Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, μετά από ένα ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός έκανε 10 τελικές και είχε και ένα δοκάρι!
 
Στο ξεκίνημα του β' μέρους (48') η Τότεναμ, η οποία είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά τον Ολυμπιακό, πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ντέλε Άλι αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά με τη χρήση VAR καθώς ο άσος των Λονδρέζων ήταν σε θέση οφσάιντ.
 
Οι Πειραιώτες πάντως έβγαλαν αντίδραση, κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και στο 56' ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με πέναλτι, που καταλογίστηκε δύο λεπτά νωρίτερα, όταν ο Βερτόνγκεν μάρκαρε αντικανονικά μέσα στην περιοχή τον Βαλμπουενά.
 
Την μπάλα στην άσπρη βούλα έστησε ο ίδιος ο Γάλλος, και στέλνοντάς την στα δίχτυα του συμπατριώτη του, Γιορίς, ισοφάρισε σε 2-2, συνδυάζοντας το 100ο του παιχνίδι στα Κύπελλα Ευρώπης με γκολ.
 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να κάνει την ολική ανατροπή, απείλησε στο 61' με ένα μακρινό σουτ του Τσιμίκα που δεν βρήκε στόχο, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα κινδύνευσε, με τον Σα όμως να δείχνει την κλάση του.

Ο Ντέλε Άλι μπήκε από τα δεξιά και έπιασε ένα διαγώνιο πλασέ, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ όμως να είναι σε ετοιμότητα, διώχνοντας με το ένα πόδι την μπάλα σε κόρνερ. 

Στο 69ο λεπτό ο Βαλμπουενά, ο οποίος άρχισε να μένει από δυνάμεις, αποχώρησε, εν μέσω αποθέωσης, από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του σε ένα από τα τελευταία αποκτήματα των ερυθρόλευκων, τον Μπενζιά, ο οποίος στο 75ο λεπτό τροφοδοτήθηκε από τον Ποντένσε, ωστόσο το σουτ του ήταν αρκετά άστοχο.

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να κινδυνέψει να χάσει αυτόν τον πολύτιμο βαθμό και έγινε ακόμη πιο προσεκτικός στα μετόπισθεν, με τον Μαρτίνς να φρεσκάρει την ομάδα του, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα στο 78’ και τον Ελ Αραμπί αντί του Γκερέρο.

Από την πλευρά του ο Ποκετίνο μετέτρεψε το συστημά της ομάδας του σε 4-4-2 με τον νεοεισελθόντα, Λαμέλα (προηγήθηκαν οι αλλαγές των Σισοκό και Σον) να «φλερτάρει» στο 86' με το γκολ, βλέποντας όμως τον - εξαιρετικό και απόψε - Ζοσέ Σα να του λέει «όχι», κάνοντας ακόμη μία σωτήρια απόκρουση.

Ένα λεπτό αργότερα, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Κέιν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά είχε σηκωθεί το σημαιάκι του επόπτη για οφσάιντ, ενώ η τελευταία καλή φάση στο ματς ανήκε στον Ολυμπιακό, όταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιμίκας έβγαλε μία σέντρα, με τον Γιορίς να κάνει λάθος εκτίμηση και τον Ντέιβις να διώχνει την μπάλα κόρνερ προ του Μπενζιά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Μασούρας (78' Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (68' Μπενζιά), Ποντένσε, Γκερέρο (89' Ελ Αραμπί)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ (68' Σισοκό), Γουίνκς, Έρικσεν, Άλι (73' Σον), Κέιν, Μόουρα (76' Λαμέλα).

Διαβάστε επίσης