Ο μετρ των ριφιφί από την Πάτρα πιάστηκε στο Περιστέρι! ΦΩΤΟ

Το κυπαρισσί mini cooper που κυκλοφορούσε στις γειτονιές της Αθήνας δεν κινούσε υποψίες. Ο οδηγός του σεσημασμένος κακοποιός που μπαινόβγαινε στην φυλακή είχε μετατρέψει το αυτοκίνητο σε στρατηγείο του.

Ο 38χρονος, συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, κατηγορούμενος για κλοπές σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων, κυρίως με τη μέθοδο του ριφιφί. Οι αστυνομικοί λένε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας με καταγωγή από την Πάτρα θεωρείται ο μετρ του ριφιφί.

Ο 38χρονος έκανε βόλτες με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και εντόπιζε αρχικά τα καταστήματα. Στη συνέχεια πάντα το βράδυ, έμπαινε σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Φορώντας πάντα κουκούλα, με τη μέθοδο του ριφιφί έμπαινε σε καταστήματα και έκλεβε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στη συνέχεια, τα πωλούσε σε κλεπταποδόχους  αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, αλλά και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, 83 φυσίγγια και 49,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 38χρονος έχει διαπράξει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://www.newsit.gr

Διαβάστε επίσης