Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους γονείς του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ, μετά την εκστρατεία υπογραφών όπου μετείχε το tempo24!

Με τους γονείς του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.  Ο μικρός Ραφαήλ από ηλικία 3 μηνών διαγνώστηκε με σοβαρή εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος η οποία διαταράσσει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής. 

Να σημειωθεί πως η οικογένεια είχει ξεκινήσει μαι εκστρατεία υπογραφών για να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός Υγείας, στην οποία ενεργά μετείχε και το tempo24 (Δείτε εδώ).

Το παιδί έχει ήδη υποβληθεί σε θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή η οποία εξασφαλίζει σταθερότητα στην κατάσταση της υγείας του, αλλά δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα του. Στους γονείς έχει προταθεί πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία η οποία γίνεται στην Αμερική.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στους γονείς του παιδιού και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη αποταθεί στους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες την άποψή τους, σχετικά με την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης θεραπείας.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ