Η "Ώρα Πατρών" για το πάγωμα των εργασιών στην εθνική Πατρών-Πύργου

Διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης Ωρα Πατρών για την Πατρών Πύργου: 

Με πρόσφατες ενέργειες η κυβέρνηση έχει σταματήσει τις διαδικασίες κατασκευής της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, που όχι άδικα έχει ονομαστεί «εθνική καρμανιόλα». Το συγκεκριμένο έργο εκτός από την εξασφάλιση γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης έχει και έναν σαφή αναπτυξιακό ρόλο που αφορά στο σύνολό της τη Δυτική Ελλάδα.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο πάγωμα των έργων και την αμφισβήτηση του τρόπου κατασκευής αφού σε διαφορετική περίπτωση τόσο η ποιότητα και ο χρόνος αποπεράτωσης όσο και η χρηματοδότηση του έργου δεν είναι εξασφαλισμένα.

Η Δυτική Ελλάδα, η Πάτρα δεν αντέχουν καθυστερήσεις σε έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε σύγχρονη πόλη που δεν έχει ούτε σιδηροδρομική αλλά ούτε και οδική σύνδεση με την περιφέρειά της και με τους βασικούς  μεταφορικούς κόμβους, το λιμάνι και το αεροδρόμιο.  

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αρκείται στο να παρακολουθεί τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά να παρεμβαίνει και με ξεκάθαρο προσανατολισμό να διεκδικεί θέτοντας τις τοπικές ανάγκες σε προτεραιότητα. Ήδη, το δημοτικό συμβούλιο Πύργου έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου επιτακτικά. Το ίδιο οφείλει να πράξει και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.

Παράλληλα, να θέσει σε συζήτηση την άμεση δημιουργία ενός πλατύ μετώπου πολιτών και φορέων που θα απαιτήσει τη σύντομη διευθέτηση κάθε ζητήματος που έχει να κάνει με την κατασκευή του δρόμου κυρίως για να μην θρηνήσουμε αναίτια άλλα θύματα αλλά και για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό.   

Διαβάστε επίσης