Έρχεται η χιλιομετρική χρέωση στην Πατρών – Κορίνθου – Πότε και πόσο θα πληρώνετε στα διόδια

Χαμόγελα στους ιδιοκτήτες οχημάτων πρόκειται να προκαλέσει η χιλιομετρική χρέωση που αναμένεται να εφαρμόσει η εταιρεία από το 2020 στο δρόμο Κόρινθος – Πάτρα. 

Ειδικότερα η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να εφαρμόσει από την άνοιξη της ερχόμενης χρονιάς το υβριδικό σύστημα χρέωσης διοδίων με μοναδική προϋπόθεση την ύπαρξη και χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη (e-pass).

Σύμφωνα με το σχέδιο ο οδηγός θα χρεώνεται κατά την είσοδο στον οδικό άξονα καταβάλλοντας το πλήρες αντίτιμο για μια χιλιομετρική ζώνη αλλά στην περίπτωση που εξέλθει νωρίτερα το σύστημα θα το αναγνωρίζει και θα πιστώνει τη διαφορά στον ιδιοκτήτη του πομποδέκτη. Ουσιαστικά το νέο σύστημα χρέωσης θα ευνοήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες οχημάτων που εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο και τον χρησιμοποιούν για να εξέλθουν στην επόμενο έξοδο οπότε η χρέωσή τους είναι υπέρογκη σε σχέση με τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για περισσότερα χιλιόμετρα καταβάλλοντας το ίδιο αντίτιμο.

Πάντως το σχέδιο της Ολυμπίας Οδού για χιλιομετρική χρέωση αποκαλύφθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Παπανικόλα κατά την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Επίσης πρόθεση της εταιρείας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να καταστήσει πιο εύκολη και τη χρήση κάρτας για πληρωμή, με μηχανήματα που θα βρίσκονται έξω από τα κουβούκλια των διοδίων και θα επιτρέπουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών.

Πάτρα: Νέο πλήγμα για την οικογένεια Λιοπέτα – “Εσβησε” η 26χρονη Δήμητρα – Αύριο η κηδεία της

Πάτρα: Τραμπούκικη επίθεση και προπηλακισμό από αριστεριστές δέχθηκε στην πλατεία Γεωργίου η Χρ. Αλεξοπούλου – Το βίντεο της ντροπής με τις άθλιες ύβρεις

Σαλαμίνα: Στο ψυχιατρείο ο γιος της 75χρονης – «Η μητέρα μου ήταν ακόμα ζεστή κι εγώ κρατούσα αγκαλιά τη δολοφόνο της»

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 26χρονη Δήμητρα Λιόπετα – Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει – “Έσβησε” στην αγκαλιά της μάνας της

Πάτρα: Μνημόσυνα που θα τελεστούν Σάββατο & Κυριακή

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Στη φυλακή ο γιος του επιχειρηματία για τα ναρκωτικά