Υπόθεση Novartis: Καταθέτει η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του πρώην επόπτη της περί παρεμβάσεων στο έργο της

Με την κατάθεση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ανοίγει η έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της σε βάρος του πρώην επόπτη στην υπόθεση Novartis Ιωάννη Αγγελή.

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργείται από εισαγγελέα Πρωτοδικών παράλληλα με αυτή του Αρείου Πάγου που αφορά στους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και στη συνέχεια αναμένεται να συνενωθούν.

Η κ. Τουλουπάκη έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του πρώην επόπτη της περί παρεμβάσεων στο έργο της από τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» ενώ σε αναφορά της στρέφει τα βέλη της στον Ιωάννη Αγγελή, τον οποίο κατηγορεί ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

powered by Rubicon Project

Μάλιστα φέρεται να καταγγέλλει ότι ο κ. Αγγελής είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που της είχαν αποστείλει Αμερικανοί συνάδελφοί της.

Η κ. Τουλουπάκη, όπως και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, εκτιμάται ότι θα κληθούν να καταθέσουν και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τον Άρειο Πάγο από τους αντεισαγγελείς κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Διαβάστε επίσης