Κ. Σκανδαλίδης: Δεν υπάρχει αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ

Για το ΠΑΣΟΚ, τις εσωτερικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλο το τίμημα»

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως «σήκωσε πάνω του ένα βάρος τρομακτικό. Βρήκε απέναντί του τα «Ζάππεια» και τους αγανακτισμένους και όταν έχασε, αυτοί που τον κέρδισαν έκαναν μετά διαδοχικά την ίδια και σκληρότερη πολική, ωστόσο μόνο το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλο το τίμημα».

Σχετικά με τις αιτίες που μπορεί να οδήγησαν σε αυτή την αρνητική για το ΠΑΣΟΚ εξέλιξη ο κ. Σκανδαλίνης είπε πως «ήταν μια αναμενόμενη πορεία. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα αντιδεξιός και προοδευτικός με αποτέλεσμα να νιώσει ότι η συνεργασία μας με τη ΝΔ και αυτή η πολιτική δεν ταίριαζε σε μας. Όμως ήταν μια πολιτική που ήρθε να σώσει τη χώρα».

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αναταραχή στο ΚΙΝΑΛ»

Ερωτηθείς ο κ. Σκανδαλίδης σχετικά με τα όσα ακούγονται περί προβλημάτων στο εσωτερικό του κόμματος, και αμφισβήτησης της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, απάντησε πως «δεν καταλαβαίνω πως την αμφισβητούν; Ο Γερουλάνος έχει μια θέση και την υποστηρίζει. Του δόθηκε ένας ρόλος και σήμερα πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι μεγαλύτερο από αυτό που κάνει τώρα. Λογικό είναι αυτό για τον ίδιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αναταραχή ιδιαίτερη» κατέληξε.

Σχετικά με την αφίσα, η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, απάντησε πως «μου άρεσε. Όμως μην πάμε στην άλλη πλευρά να λοιδορούμε το «αγώνες μέσα και έξω από τη βουλή». Μην πάμε στο άλλο άκρο, να κάνουμε μια κοινωνία βαθιά συντηρητική, να μην διεκδικεί απολύτως τίποτα και να περιμένει από κάποιους τεχνοκράτες να τη σώσουν».

Όσον αφορά τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε πως «μου αρέσει να κρίνω με τα πράγματα με βάση τις πράξεις. Δεν θα πω ότι είναι καταστροφική κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε υποσχέσεις, είπε πράγματα. Σε πρώτη φάση κάνει πράγματα, τα οποία έχουν απήχηση γιατί είναι όσα έχει υποσχεθεί και είναι παροχές».

«Θα κρίνω την πολιτική της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες»

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «δεν ξέρω πως εντάσσονται σε μια συνολικότερη στρατηγική. Αν είχε υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο διαφορετικό και είχε προσδιοριστεί και το μεσοπρόθεσμο, που είναι αναγκασμένος να φέρει στη βουλή τους επόμενους μήνες για τα επόμενα τρία χρόνια και ενέτασσε αυτές τις παροχές μέσα σε αυτό το σχέδιο θα ήταν πιο ορθολογικό, ώστε να με πείσει περισσότερο».

Πάντως, εξήγησε πως «θέλω να κρίνω την πολιτική του τους επόμενους μήνες. Δεν θέλω ούτε να αναθεματίσω, ούτε να αποθεώσω» και κατέληξε πως «είναι μια δεξιά, συντηρητική πολιτική». Τέλος, εξήρε το ήθος του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη και κηδεύτηκε σήμερα.

Πηγή: onetv.gr

Διαβάστε επίσης