Πάτρα: Τα δένδρα στα Ψηλαλώνια έγιναν ...επικίνδυνα - Παραλίγο τραγωδία χθες βράδυ- Ποια μέτρα θα πάρει ο Δήμος

Ένα περιστατικό που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία συνέβη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Τμήμα δένδρου που είχε ξεραθεί, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν «προσγειώθηκε» σε καφετέρια και για καλή τύχη των θαμώνων η τέντα του καταστήματος τους έσωσε , καθώς σταμάτησε την πτώση του μεγάλου κλαδιού.  

Ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί και στο παρελθόν γεγονός που αποδεικνύει πως τα δένδρα που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας είναι «προβληματικά».  

Αυτό επιβεβαίωσε, μιλώντας στο tempo24, ο Διευθυντής Πρασίνου του Δήμου Πατρέων Παναγιώτης Κωστόπουλος. Όπως ανέφερε όντως τα δένδρα λόγω ηλικίας έχουν αρχίσει να ξεραίνονται, γι αυτό και γίνονται συνεχώς κοπές κλαδιών. «Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα δημοτικά συνεργεία την κοπή κλαδιών, ώστε να έχουν αποσυρθεί και τα τραπεζοκαθίσματα από την πλατεία», ανέφερε ,ενώ υποστήριξε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια δένδρων (κουκουναριές), που θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα γερασμένα δένδρα.

Πάντως ο κ. Κωστόπουλος έθεσε και θέμα λειτουργίας των καταστημάτων στα Ψηλαλώνια, που όπως υπογράμμισε χρησιμοποιούν τα δένδρα της πλατείας για να εγκαταστήσουν μεγάφωνα ή ακόμη και ολόκληρα ηλεκτρολογικά συστήματα!  

 

Πάτρα: Δέντρο έπεσε πάνω σε θαμώνες στα Ψηλαλώνια - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε επίσης