Απάτες με πακέτα κινητής τηλεφωνίας

15/09/2019 | 18:04

Τρεις υποθέσεις απάτης μέσω ίντερνετ εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συλλαμβάνοντας γι αυτές έναν Έλληνα χρήστη του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου είχε αναρτήσει, σε social media αγγελία πώλησης προνομιακών – φοιτητικών πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας sim), οι οποίες προσφέρονταν έναντι συμφέρουσας και δελεαστικής τιμής.

Η αστυνομία σημειώνει πως «κατόπιν τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας με το φερόμενο πωλητή συμφώνησαν να προβούν σε αγοραπωλησία, καταθέτοντας αντίστοιχα το χρηματικό ποσό που συμφωνήθηκε για την αγορά τους σε λογαριασμό ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος που του υποδείχθηκε, ωστόσο ουδέποτε παρέλαβε τα προς πώληση προϊόντα.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου καθώς και το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα πραγματοποίησης των συναλλαγών.

Από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων που προέκυψαν αλλά και από περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς και σε ακόμη (2) περιπτώσεις απάτης, με παρόμοια μέθοδο και τρόπο δράσης.

Πηγή – Newsit

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Πάτρα: Συναγερμός για φωτιά σε πολυκατοικία στη Γούναρη