Η βία επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ

Βίαιη τροπή πήραν για μία ακόμη φορά οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, με τη μεν αστυνομία να κάνει χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιτέθηκαν με  βόμβες μολότοφ και τούβλα κοντά στο κτίριο που στεγάζει το Νομοθετικό Συμβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας και σε γραφεία της κεντρικής κυβέρνησης.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές πετούσαν τούβλα στους αστυνομικούς έξω από την έδρα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ενώ αποκαθήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κόκκινο πανό που προανήγγειλε την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 1η Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Βρετανίας για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του.

Αργότερα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν πορεία στις συνοικίες του κέντρου του Χονγκ Κονγκ, ενώ η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια.