Ώρα τελικού στο Μουντομπάσκετ

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε και όλος ο μπασκετικός πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στο Πεκίνο για την μεγάλη μάχη Αργεντινής και Ισπανίας (15.00, ΕΡΤ Sports). Οι δύο αήττητες ομάδες της διοργάνωσης μετά από επτά ματς νικηφόρας πορείας διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα ματς δίχως αύριο, όπου ο νικητής θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και ο ηττημένος θα περιοριστεί με την… παρηγοριά του δεύτερου σκαλιού στο βάθρο.

Λίγη ώρα νωρίτερα (11.00, ΕΡΤ Sports) θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο και ο τελικός της παρηγοριάς ανάμεσα σε Γαλλία και Αυστραλία.

Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από το Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας και πλέον οι Ισπανοί βρίσκονται μία ανάσα μακριά από την επιστροφή στην κορυφή του κόσμου. Το 2006 είχε βρεθεί στον δρόμο τους η Ελλάδα, όμως τώρα θα πρέπει να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο της παρέας του «αειθαλή» Σκόλα. Αυτός μάλιστα θα είναι ο δεύτερος τελικός της ιστορίας τους σε Μουντομπάσκετ.

Η Αργεντινή επιστρέφει σε τελικό Μουντομπάσκετ μετά το 2002, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Ιντιανάπολη. Τελευταία φορά που οι «γκαούτσος» βρέθηκαν στην κορυφή του κόσμου ήταν το μακρινό 1950, όταν και κατέκτησαν το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2004 βέβαια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας η Αργεντινή τερμάτισε πρώτη, ενώ αργότερα στο Πεκίνο πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Η μάχη του μεγάλου τελικού προβλέπεται συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να προμηνύουν κατάθεση… ψυχής στο παρκέ. Ο 39χρονος Σκόλα των πολλών ρεκόρ με συμπαραστάτες τους Καμπάτσο και Ντεκ έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η Αργεντινή κέρδισε με 80-66 την Γαλλία στον δεύτερο ημιτελικό, ενώ στον πρώτο η Ισπανία πήρε το θρίλερ κόντρα στους Αυστραλούς με 95-88.

Οι Ισπανοί που πριν την έναρξη δεν έδειχναν ικανοί για μεγάλες πτήσεις παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί. Μπορεί να χρειάστηκαν δύο παρατάσεις στον ημιτελικό, όμως έδειξαν χαρακτήρα και η εμπειρία των παικτών τους θα παίξει καταλυτικό ρόλο στον τελικό. Πρωταγωνιστές στο τουρνουά είναι οι Μαρκ Γκασόλ, Γιουλ και Ρούμπιο.

 

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης Γαλλία και Αυστραλία θα αναμετρηθούν με στόχο την 3η θέση και το μετάλλιο σε ένα παιχνίδι που προβλέπεται εξίσου συναρπαστικό ανάμεσα σε δυο ομάδες που άφησαν το «αποτύπωμα» τους πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ.

Να θυμίσουμε ότι η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ τερμάτισε στην 11η θέση του Μουντομπάσκετ 2019, καθώς έμεινε εκτός των προημιτελικών αφού δεν κέρδισε με +12 την Τσεχία.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Μικρός τελικός (11:00) Γαλλία-Αυστραλία (ΕΡΤSports)

Μεγάλος τελικός (15:00) Αργεντινή-Ισπανία (ΕΡΤSports)

Διαβάστε επίσης