Νίκος Νικολόπουλος: Ο Δημήτρης Ρίζος Κρατούσε ψηλά το ηθικό της παράταξης

"ήταν η επιτομή του μαχητή"

Με αφορμή την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Έφυγε ένας εκ των κορυφαίων δημοσιογράφων της χώρας και εμείς οι παλιότεροι, που γνωρίζαμε την αδάμαστη βούληση του στις πολεμίστρες της κεντροδεξιάς παράταξης της δεκαετίας του ‘ 70, του ‘ 80 και του ‘ 90 θα τον ευγνωμονούμε παντοτινά. 

Ο Δημήτρης Ρίζος ήταν η επιτομή του μαχητή και ασυμβίβαστου δημοσιογράφου. 

Δωρικός στα κείμενα του, καυστικός και μπαρουτοκαπνισμένος. Συνεπαρμένος από τον Εθνάρχη Κων/νο Καραμανλή να ακολουθεί ευλαβικά τον αξιακό πολιτικό κώδικα του μέντορα του. Δεν κάμφθηκε ποτέ. Έδωσε μάχες εκ του συστάδην για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και την πατρίδα. Βρέθηκε 897 φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κορυφαίο παράσημο της δημοσιογραφικής ακεραιότητας του είναι το λευκό ποινικό μητρώο του. 

Μέσα στο χρόνο ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος εφθάρη, αλλοιώθηκε και αλλοτριώθηκε, αλλά ο εκλιπών ξεχώριζε γιατί πάντα βρισκόταν στην αντίπερα όχθη να υπερασπίζεται τις αρχές του και τηνανεξαρτησία της δημοσιογραφίας. 

Είχαμε το προνόμιο η φιλία μας να μακροημερεύσει και υπ’ αυτή την έννοια αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί πολλά διδάχτηκα δίπλα του και από πολλές κακοτοπιές με προφύλαξε . 

Ο Δημήτρης Ρίζος φεύγει με την στάμπα του αείμνηστου και αξιολάτρευτου και εμείς οι Καραμανλικοί Νεοδημοκράτες, της αυθεντικής εποχής του Κόμματος των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών επιλογών θα τον έχουμε αιώνια στην καρδιά και την ψυχή μας». 

Διαβάστε επίσης