Ανδραβίδα: Μάθημα στην αυλή… περιμένοντας το ΚΤΕΛ ΦΩΤΟ

Εν αναμονή των λύσεων που θα ομαλοποιήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, βρίσκονται μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δημοτική αρχή. Χθες επικράτησε ένταση κυρίως με το ΚΤΕΛ Ηλείας που από λάθος συνεννόηση έστειλε ένα λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών – κυρίως προς το γυμνάσιο Νεοχωρίου – με αποτέλεσμα η 5η και η 6η τάξη να παραμείνουν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας και να κάνουν μάθημα εκεί… Το ΚΤΕΛ Ηλείας, αντί να στείλει λεωφορεία για να καλύψει 65 μαθητές, έστειλε ένα που μπορούσαν να μεταφερθούν 43 μαθητές.

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση η διευθύντρια του σχολείου Μαριάννα Στεργίου. «Έχουμε τρέξει από την αρχή του μήνα με άπειρα έγγραφα και σήμερα η κατάσταση είναι τραγική. Σήμερα εμείς λοιπόν δεν θα κάνουμε μάθημα γιατί δεν μπορούν οι υπηρεσίες να συντονιστούν. Γιατί αλλά γράφουμε αλλά διαβάζουν κι άλλα καταλαβαίνουν. Γιατί παίρνουμε αποφάσεις αβασάνιστα και λέμε ότι λύθηκε το πρόβλημα με μία μονοκοντυλιά» σχολίασε.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Μάρθα Σουλελέ σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «… ο δήμαρχος το έχει δρομολογήσει και από χθες να συμβεί μας είπε θα έχει λυθεί το θέμα. Λόγω κακής συνεννόησης από ότι καταλαβαίνω αντί για δύο λεωφορεία , ήρθε ενά γιατί κάποιο λάθος έγινε με τον αριθμό των μαθητών που είχε δοθεί από τον περιφερειάρχη, στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ. Κάπου εκεί πιστεύω ότι χάθηκε το θέμα, με το χαλασμένο τηλέφωνο. Τώρα περιμένουμε, επικοινωνήσαμε με τον περιφερειάρχη και είπε ότι η εντολή που έχει δοθεί στο ΚΤΕΛ είναι και 61 μαθητές. Περιμένουμε τώρα γονείς και παιδιά στο χώρο του σχολείου να δούμε τι θα γίνει. Λίγο υπομονή πρέπει να δείξουμε αυτή τη στιγμή και καλή θέληση από γονείς και εκπαιδευτικούς και όλα θα λυθούν».

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο σχολείο αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες του θέματος, για το οποίο είχε και συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας. «Είχαμε εξασφαλίσει μία λύση για τη μεταφορά των μαθητών της πέμπτης και της έκτης δημοτικού από το δημοτικό της Ανδραβίδας στο γυμνάσιο του Νεοχωρίου. Από κακή συνεννόηση εστάλη όντως από το ΚΤΕΛ ένα λεωφορείο το οποίο όμως αυτό δεν ανταποκρίνονταν στον αυξημένο αριθμό, δηλαδή είχε 47 θέσεις και έπρεπε να μεταφερθούν περίπου 65 άτομα. Από το πρωί είμαστε σε συνεχείς επαφές και με τον περιφερειάρχη και με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, αύριο (σ.σ. σήμερα) το θέμα θα έχει λυθεί οριστικά, εάν χρειαστεί θα πάμε και σε απευθείας ανάθεση, σε ιδιοκτήτες λεωφορείων έτσι ώστε να μη χαθεί καμιά άλλη ώρα μαθήματος. Αύριο (σ.σ. σήμερα) τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο, έχω την διαβεβαίωση και του περιφερειάρχη ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Εγώ αυτή τη στιγμή θα επισκεφθώ προσωπικά τις αίθουσες του Νεοχωρίου γιατί υπάρχουν αρκετά προβλήματα, να ελέγξω αν έχουν θρανία, αν έχουν καρέκλες, αν και αυτό δεν είναι δουλειά του δημάρχου, αλλά για να εξασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του σχολείου αυτού που κληρονομήσαμε, αφού σε τρεις μήνες δεν είχε γίνει τίποτα» σχολίασε ο κ. Λέντζας.

https://www.ilialive.gr

Διαβάστε επίσης