Γερουλάνος: Η αυτοδιοίκηση μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τον πολίτη

Την ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητά ο επικεφαλής της παράταξης "Αθήνα είσαι εσύ", Παύλος Γερουλάνος. Σε συνέντευξη του στο Kontra Channel τόνισε ότι το ζητούμενο «είναι πώς θα μπορέσουμε να πορευτούμε ώστε ο πολίτης να υπηρετείται. Και αυτό γίνεται μόνο όταν στον δήμο και στην περιφέρεια δώσεις μια ουσιαστική δυνατότητα να λύνουν τα προβλήματα των πολιτών».

Ο κ.Γερουλάνος χαρακτήρισε «διφορούμενη» την απλή αναλογική που εφαρμόστηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. « Δημιουργεί προβλήματα που στην ουσία θέλουμε να τα λύσουμε με μπαλώματα, αντί να πούμε πώς θέλουμε να είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και να φέρουμε ένα νομοσχέδιο που θα δώσει και στους δήμους και στις περιφέρειες τη δυνατότητα να υπηρετήσουν τον πολίτη, διότι αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν είναι πόσους θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσους το ΚΙΝΑΛ, πόσους η ΝΔ», ανέφερε.

Ακόμη επισήμανε ότι «εκεί που η εξουσία είναι πολύ κοντά στον πολίτη, δηλαδή στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα λύνονται γρηγορότερα από ό,τι όταν τα αφήνουμε στην κεντρική εξουσία, αφού ο πολίτης εκεί δεν έχει μεγάλο βαθμό πρόσβασης». «Όσο πιο κοντά φέρουμε τη δημοκρατία στον πολίτη τόσο πιο γρήγορα θα λυθούν τα προβλήματα. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στην απλή αναλογική διότι θα πάρει λίγο χρόνο αλλά, όταν λειτουργήσει σωστά θα έχουμε έναν πιο δημοκρατικό τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ