Βραζιλία: Ο δάγκειος πυρετός σκοτώνει τέσσερις φορές περισσότερους φέτος

12/09/2019 | 21:20

Ο δάγκειος πυρετός στοίχισε τη ζωή σε τετραπλάσιους ανθρώπους στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο φέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιά, περίοδο κατά την οποία καταγράφηκαν 591 θάνατοι, αποκαλύπτουν στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες Τετάρτη το υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Οι υγειονομικές αρχές έκαναν επίσης λόγο για 486 ακόμη ύποπτα κρούσματα που ήταν θανατηφόρα, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί σε αυτό το στάδιο. Συγκριτικά, 141 άνθρωποι πέθαναν από δάγκειο πυρετό από την 1η Ιανουαρίου ως την 24η Αυγούστου 2018, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού, τα οποία ανήλθαν σε 1,43 εκατ. σε όλη τη χώρα ως την 24η Αυγούστου, ήταν επταπλάσια από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018, όταν έφθασαν τα 205.791. Το 2015 είχε καταγραφεί η πιο σοβαρή έξαρση της ασθένειας στη Βραζιλία στα χρονικά, με 1,7 εκατ. κρούσματα, εκ των οποίων 986 θανατηφόρα.

Οι βραζιλιάνικες Πολιτείες στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως η Σαν Πάουλου και η Μίνας Ζεράις, είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από τη μολυσματική ασθένεια, την οποία μεταδίδουν τα κουνούπια Aedes aegypti, τα οποία αναπαράγονται κυρίως σε αγροτικές περιοχές χάρη στη ζέστη και την υγρασία.

Αυτοί οι δύο παράγοντες πιστεύεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ