Πάτρα: "Ελένη, εμείς θα θυμόμαστε την καλοσύνη και το χαμόγελό σου" - Η Κοινο_Τοπία αποχαιρετά την 40χρονη ψυχολόγο - ΦΩΤΟ

ΘΛΊΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μια ακόμα απροσδόκητη απώλεια για την Πάτρα, της ψυχολόγου αλλά και ενεργού πολίτη Ελένης Αθανασοπούλου, μας δημιουργεί μεγάλη θλίψη.

Η Ελένη πραγματική φίλη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr έβαλε τη δική της πινελιά σε δράσεις της οργάνωσης μέσω της ευρύτατης γκάμας των ενδιαφερόντων αλλά και των ταλέντων της.  

Άνθρωπος της προσφοράς, με συναίσθηση της ευθύνης, υπηρέτησε την επιστήμη της αλλά και την κοινωνία με ένα μοναδικό τρόπο.

Κοινωνικά ευαίσθητη, γαλουχημένη με αξίες και ιδανικά, αφήνει ένα ανεξίτηλο ίχνος στην Πατρινή κοινωνία και μια πίκρα για όλα όσα θα μπορούσε να προσφέρει και δεν πρόλαβε λόγω της πρόωρης απώλειας της.

Στη μητέρα της Βρισηίδα Πετροπούλου, μουσικό, και σε όλα τα μέλη της οικογένειας της εκφράζουμε την απέραντη θλίψη μας.

Ελένη.. εμείς δεν έχουμε παρά να θυμόμαστε την καλοσύνη, το γλυκό σου χαμόγελο και τη θετική ενέργεια που εξέπεμπες.


 

1.  Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της Κοινο_Τοπίας όπου η Ελένη Αθανασοπούλου και Κώστας Ζέρβας ήταν οι βασικοί ομιλητές για το σωφρονιστικό σύστημα


Άλλη μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στον τομέα των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Ανθρωπιστικών της δράσεων αυτή τη φορά για το σωφρονιστικό σύστημα και τα καταστήματα κράτησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον πολυχώρο της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ελένη Αθανασοπούλου, ψυχολόγος (ΑΠΘ) με master στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ψυχολόγος στο Κ.Κ. Πάτρας και ο Κώστας Ζέρβας, κοινωνικός λειτουργός (ΤΕΙ Πάτρας) με master στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το ΕΑΠ, προϊστάμενος του τμήματος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Κ. Πάτρας.

Την εκτενή συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η Δρ Παναγιώτα Βάθη, Ερευνήτρια Κοινωνικών Επιστημών-Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Δ. Ελλάδας.

2.  Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της Κοινο_Τοπίας όπου η Ελένη Αθανασοπούλου και Ντίνα Γεωργίου συζητούν με το συγγραφέα Κώστα Λογαρά για το βιβλίο του


Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το συγγραφέα Κώστα Λογαρά διοργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στον πολυχώρο της στις 11 Φεβρουαρίου 2018. Αφορμή ήταν η έκδοση του τελευταίου του μυθιστορήματος με τίτλο ‘‘Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο’’ των εκδόσεων Καστανιώτη. Στο πάνελ της συζήτησης ήταν η Ελένη Αθανασοπούλου ψυχολόγος (ΑΠΘ), master στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ψυχολόγος στο Κ.Κ. Πάτρας και η Κωνσταντίνα Γεωργίου Κοινωνικός Λειτουργός, Καθηγήτρια Κοινωνικής εργασίας ΤΕΙ Πάτρας.

Η ψυχολόγος Ελένη Αθανασοπούλου, "έφυγε" από τη ζωή, μόλις στα 40 της χρόνια. Το χαμόγελό της "έσβησε" για πάντα, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια, φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. 

Η εκλιπούσα, προσέφερε επίσης τις υπηρεσίες το Κλειστό Κατάστημα Φυλακών Πάτρας, ενώ ήταν και μέλος της Θεατρικής Ομάδας του «Αγ. Στεφάνου» αλλά και μέλος του Κοινωνικού Κέντρου της Πάτρας.

Όλοι κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, έντιμο, γεμάτο καλοσύνη. 

Η οικογένειά της ανακοίνωσε το θλιβερό γεγονός και ευχαρίστησε όλους όσοι τους στήριξαν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας της υγείας της αγαπημένης τους Ελένης...

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ