Νέο ...μπέρδεμα από τις δηλώσεις του Υπουργού για την Πατρών-Πύργου -Αλαλούμ με τις ημερομηνίες για το έργο!

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την κατασκευή της πολύπαθης Πατρών- Πύργου μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν!

Μπορεί ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής να βεβαιώνει σε όλους του τόνους πως το έργο θα γίνει γιατί «Κάθε δεκαετία σε αυτό το δρόμο ξεκληρίζεται ένα ολόκληρο χωριό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη, ωστόσο φαίνεται πως μάλλον δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Κι αυτό γιατί, στην ίδια συνέντευξη, ενώ παραδέχεται πως πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος γιατί «αν  δεν γίνει το έργο μέχρι το 2024 κινδυνεύουμε να πρέπει να γυρίσουμε τα λεφτά πίσω», εντούτοις σε δηλώσεις του προ καιρού έδινε άλλες ημερομηνίες για το έργο.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ στο τέλος του περασμένου Ιουλίου είχε υποστηρίξει πως «είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση πέραν του 2023, γιατί έτσι όπως είναι το έργο, σας βεβαιώνω ότι δεν θα γίνει μέχρι τότε»!

Η ουσία είναι πως οι κάτοικοι Αχαΐας και Ηλείας αγωνιούν και όχι άδικα όταν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναφέρουν πως από το 2009 έχει το 2019 στα 80 χιλιόμετρα του δρόμου έχουν καταγραφεί 290 τροχαία, με συνολικά 130 νεκρούς και εκατοντάδες ακόμη συμπολίτες που υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγείας τους.

Χρόνος για αέναες διαπραγματεύσεις δεν υπάρχει , μετά και το φιάσκο του πρώην υπουργού Χρ. Σπίρτζη που «τεμάχισε» το έργο και το μόνο που πέτυχε ήταν να δίδει συνεχώς από το 2015 -που ανέλαβε- νέες ημερομηνίες για την έναρξη των εργασιών φθάνοντας μέχρι το 2019!

Αλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, προ ημερών, υποσχέθηκε πως πολύ σύντομα θα βρεθεί στην περιοχή και θα έχει συγκεκριμένο πλάνο με κοστολογημένο έργο και χρονοδιάγραμμα να παρουσιάσει.

Διαβάστε επίσης