Η “Ήρα” στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας

11/09/2019 | 16:24

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός που είχε στόχο να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης,  είχε την τύχη να απολαύσει το βράδυ της Τρίτης (χθες) το κοινό, που κατέκλυσε το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, προκειμένου να παρακολουθήσει την όπερα «ΗΡΑ».

Το έργο παρουσιάστηκε από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων  σε σύνθεση και σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή  και ήταν ενταγμένο στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η εξαιρετική παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα  των συμπολιτών μας που την παρακολουθήσαν, επιβραβεύοντας έτσι το σημαντικό έργο και την προσπάθεια των συντελεστών της.

 Η όπερα «Ήρα», δημιουργήθηκε ειδικά για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων  και παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2018, σε μια εμβληματική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Χρ. Κορδάς και Παν .Πετρόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Ήρα Κουρή.

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή