Νίκος Καραθανασόπουλος: Δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με κάποια ψίχουλα

«Το θέμα είναι από ποια τσέπη θα χάσουν οι εργαζόμενοι;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Το μήνυμα πως «δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με κάποια ψίχουλα, αλλά να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του», επισήμανε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Όλη αυτή η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων και Εξεταστικών Επιτροπών επιδιώκει να συγκαλυφθεί η κοινή γραμμή της σημερινής κυβέρνησης με την προηγούμενη κυβέρνηση και οι συνέπειές της, που είναι για το λαό καταστροφικές», δήλωσε μέσω της ΕΡΤ1 το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ «ήταν πολύ συγκεκριμένος στα νέα δώρα-προνόμια, πακέτα στους επιχειρηματικούς ομίλους - και το ερώτημα είναι ποιος πληρώνει τη νέα χρηματοδότηση, τις νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο- και δεύτερον σηματοδότησε το περαιτέρω χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα -κλαδικές συμβάσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών που υπονομεύουν τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις που θα δίνονται».

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος «το θέμα είναι από ποια τσέπη θα χάσουν οι εργαζόμενοι; Από τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, υγιειονομική περίθαλψη ή από τον μισθό; Αυτό πρέπει να παζαρέψουμε; Ή αν δίνουν οι επιχειρήσεις σε είδος στους εργαζόμενους θα φοροαπαλλάσσονται γι' αυτές τις παροχές;».

«Δηλαδή, από τα 500 ευρώ που παίρνει ο εργαζόμενος, θα παίρνει 300 μετρητά και 200 σε κουπόνια; Αυτές είναι οι σύγχρονες λογικές που απαντούν στις ανάγκες των εργαζόμενων;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Καραθανασόπουλος, για να προσθέσει, αναφερόμενος πάντα στον πρωθυπουργό, ότι «το τρίτο στοιχείο είναι ότι τόνισε, επειδή είναι βαθιά αντιλαϊκή η πολιτική του, ότι θα μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα και τα συνδικάτα».

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις φορολογικές ελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι «προκάλυμμα για τα μεγάλα φορολογικά πακέτα ελάφρυνσης προς τους επιχειρηματικούς ομίλους» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί ο λαός να βολευτεί με τα κάποια ψίχουλα -που δεν τα υποτιμούμε- αλλά πρέπει να υπάρχει ανάκτηση των απωλειών και να ζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, γι' αυτό πρέπει να αντισταθεί στον καταστροφικό μονόδρομο».

Τέλος, ο βουλευτής Αχαΐας αναφέρθηκε στην «κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο φόντο συνολικότερων ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζοντας ότι «σε αυτήν τη κλιμάκωση (η Τουρκία) σπρώχνεται από τους Αμερικάνους και τους ΝΑΤΟϊκούς, είναι ένα επικίνδυνο μονοπάτι για τους λαούς της περιοχής γιατί δρομολογείται η επιτάχυνση των διχοτομικών σχεδίων για το Κυπριακό και η συνδιαχείριση της ΑΟΖ της Κύπρου και του Αιγαίου με βάση αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια».

Διαβάστε επίσης