Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν

11/09/2019 | 07:56

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ. Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 45 νεκρούς. Οι διασωθέντες, οι διασώστες και οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά πολύ, όταν ανασυρθούν τα πτώματα από τα ερείπια μιας ολόκληρης συνοικίας που ισοπεδώθηκε στο Μαρς Χάρμπορ του Αμπάκο.

Ο Ντόριαν, που συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 320 χιλιομέτρων, ήταν ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική και προκάλεσε τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Μπαχαμών.

Περίπου 70.000 άνθρωποι χρειάζονται κατεπειγόντως φαγητό και στέγη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της