Πάτρα: Τα πρωτοβρόχια παίρνουν αναβολή - Καλοκαιρινός καιρός έως την Κυριακή και με 35αρι

Αναλυτική πρόγνωση

Ψυχρότερες αέριες μάζες από την ΒΔ Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και καθώς θα συναντήσουν τις πιο θερμές και υγρές αέριες μάζες στο ύψος της κεντρο-δυτικής Μεσογείου θα συντελεστεί κυκλογένεση.

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί θα επηρεάσει περιοχές όπως το δυτικότερο τμήμα της Ιταλίας, την Ιβηρική χερσόνησο (κυρίως την Ισπανία) όπως επίσης και τμήματα της βορειοδυτικής Αφρικής κατά την διάρκεια του διαστήματος Τετάρτη-Παρασκευή 11-13/9.

H κίνηση του εν λόγω βαρομετρικού χαμηλού θα μας αφήσει ανεπηρέαστους και μάλιστα θα "σκάψει" θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική προκαλώντας μικρή άνοδο του υδραργύρου στην χώρα μας στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.
 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δευτέρα – Τετάρτη 9-11/9: Γενικά αίθριος καιρός στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές με νεφώσεις κατά περιόδους πιο αυξημένες κυρίως στα Δ-ΒΔ τμήματα. Εκδήλωση αστάθειας με μπόρες και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και ηπειρωτικά τμήματα κατά κύριο λόγο την Δευτέρα και την Τρίτη. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων υπάρχει για τα Επτάνησα και τα παράκτια τμήματα από την δυτική Στερεά και βορειότερα το πρωινό της Δευτέρας. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στους 30-32oC κατά Μ.Ο. με μικρή άνοδο την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με μέση ένταση στα 3-4bf. Στροφή αυτών σε ανατολικούς από την Τετάρτη με την ίδια ένταση.

Πέμπτη – Κυριακή 12-15/9: Επικράτηση αίθριων καιρικών συνθηκών με πλήρη απουσία βροχοπτώσεων ακόμη και στα ορεινότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο με τις μέγιστες τιμές της να φθάνουν και να ξεπερνούν τοπικά τους 35oC κατά την διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής. Σε μικρή κάμψη ο υδράργυρος την Κυριακή. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στο βόρειο τμήμα του και μεταβλητοί στο νότιο χωρίς να ξεπερνούν τα 4bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Δευτέρα – Τετάρτη 9-11/9: Διατηρείται η καλοκαιρία σε γενικές γραμμές στην πόλη. Παρά ταύτα αστάθεια αναμένεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τρίτης στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα του ν. Αχαΐας με μπόρες και μεμονωμένου χαρακτήρα καταιγίδες. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα το απόγευμα της Τρίτης να επηρεαστούν πολύ πρόσκαιρα και πεδινότερες περιοχές. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα ανέλθει στα επίπεδα των 30-32oC. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 3-4bf, στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης σε ανατολικούς με την ίδια αρχικά ένταση.

Πέμπτη-Κυριακή 12-15/9: Καλοκαιρία θα επικρατήσει στην πόλη. Απουσία φαινομένων και στα ορεινότερα τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φθάσει στους 34-35oC. Επαναφορά των πρότερων τιμών από την Κυριακή. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4-5 και στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου κατά περιόδους στα 6bf. Στροφή εκ νέου σε δυτικούς από την Κυριακή.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης, Ρωμανός Πατρών
Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ