O Χρήστος Πατούχας για τις δημαιρεσίες και τη στελέχωση Επιτροπών και Διοικήσεων του Δήμου Πατρέων

επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο πρώτο νομοσχέδιο της θητείας της φρόντισε να παρέμβει, με κατά πάσα πιθανότητα αντισυνταγματικό τρόπο, στο έργο, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των πρόσφατα εκλεγμένων Δημοτικών Συμβουλίων και Δημοτικών Αρχών. Εννοείται βρίσκοντας συμπαράσταση και στήριξη στην συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου και στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο.

Οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που αναμένονται, είναι βέβαιο ότι θα κινηθούν στην ίδια αντιλαϊκή, αντιδημοκρατική, νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, δήθεν «αναπτυξιακή», που έχει επιλεγεί και συντελείται τις τελευταίες δεκαετίες.

 Εμείς, η Ανυπότακτη Πολιτεία, επιλέγουμε να είμαστε με την κατεύθυνση αυτή σε διαρκή σύγκρουση.

 Για την υπεράσπιση των ελάχιστων λαϊκών χαρακτηριστικών, για την διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων σε υπηρεσίες και ποιότητα ζωής.

 Για να είναι η Αυτοδιοίκηση σύμμαχος και όχι αντίπαλος των πολιτών. Για να διασφαλίζει και να υποστηρίζει τις συνθήκες ζωής, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

 Θεωρούμε το πρώτο της καθήκον, να είναι κοινωνικός φορέας, δηλαδή οι λειτουργίες και οι υπηρεσίες της, να παρέχονται δωρεάν και όχι ανταποδοτικά. Κατά τούτο η χρηματοδότηση της πρέπει να γίνεται από την πολιτεία, με σταθερό ποσοστό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Η συγκρότηση των δημοτικών οργάνων, πρέπει να υπακούει στην ουσία των δημοκρατικών κανόνων. Όπως, με επιτυχημένη πρακτική και συνεννόηση, συγκροτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.Εννοείται, διαφωνούμε με τις ρυθμίσεις που καθορίζουν επί της ουσίας τον διορισμό και όχι την εκλογή από το σώμα του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τους ευχόμαστε επιτυχία στο έργο τους, για την υπεράσπιση και προαγωγή των κανόνων της Δημοκρατίας και της ολοκληρωμένης συζήτησης των θεμάτων της πόλης.

Υποψιαζόμαστε, ότι η σημερινή πλειοψηφία των δυνάμεων της Αντιπολίτευσης,  θαυιοθετήσει την αρχή της τυπικής πρόβλεψης του νόμου στην συγκρότηση των διοικήσεων όλων των δημοτικών οργανισμών. Με τον τρόπο αυτό, οι μικρότερες παρατάξεις, και η δική μας,δεν θα έχουν την δυνατότητα να εκπροσωπούνται, να ελέγχουν και να προτείνουν. Μπορεί να γίνει διαφορετικά, φοβούμαστε ωστόσο ότι αυτό αποτελεί επιλογή.

Τις αμέσως προσεχείς μέρες, η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα αποστείλει επιστολή στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Προέδρους των Δημοτικών Οργανισμών, με την οποία θα κάνει γνωστό, ποια στελέχη της παράταξης μας, θα παρακολουθούν όλα τα Δημοτικά όργανα, στα πλαίσια των δημόσιων συνεδριάσεων τους. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλίσουμε την πληροφόρηση μας, την υποβολή των προτάσεων μας, τον έλεγχο που οφείλουμε.

 

Διαβάστε επίσης