Στο ...μέλλον οι απαντήσεις για την Πατρών -Πύργου - Γιατί δεν υπήρξε δέσμευση από τον Πρωθυπουργό!

Πολλοί ανέμεναν πως στη ΔΕΘ θα δίνονταν απαντήσεις για τον πολύπαθο αυτοκινητόδρομο Πατρών- Πύργου, ωστόσο ο Πρωθυπουργός, σε αντίστοιχη ερώτηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, παρέπεμψε στο μέλλον για οριστικές λύσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως σύντομα θα βρεθεί στην Πάτρα οπότε και θα υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου. Έχοντας , όπως υποστήριξε, δώσει εντολή στον αρμόδιο υπουργό να διερευνήσει όλες τις επιλογές για την κατασκευή του έργου.

Ένα έργο που «πάγωσε» με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης με το αιτιολογικό ότι με τον τρόπο της κατάτμησης των εργολαβιών οδηγείτο σε αδιέξοδο και σε μη χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Το προηγούμενο διάστημα, μετά και την ανησυχία που προκλήθηκε για το ενδεχόμενο νέων μεγάλων καθυστερήσεων, κυβερνητικοί κύκλοι άφηναν να εννοηθεί πως θα δίνονταν οι απαιτούμενες διευκρινήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αφού δεν υπήρχε κοστολόγηση του έργου και διασφάλιση χρηματοδότησης.

«Είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση πέραν του 2023, γιατί έτσι όπως είναι το έργο, σας βεβαιώνω ότι δεν θα γίνει μέχρι τότε». Είχε τονίσει προ ημερών, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Προφανώς και οι συνεννοήσεις με τα αρμόδια όργανα της ΕΕ δεν έχουν προχωρήσει, ώστε να γνωρίζουμε εάν κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, γι΄ αυτό και η απάντηση του Πρωθυπουργού παρέπεμπε στο μέλλον.Παρότι έχει παρέλθει διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που η κυβέρνηση στις πρώτες αποφάσεις που πήρε ήταν το "πάγωμα" του έργου. 

 

Φαρμάκης: Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν

Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα έχει τοποθετηθεί και ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπογραμμίζοντας: «Αναμένουμε σαφείς και ρεαλιστικές εξαγγελίες από τον αρμόδιο υπουργό, υπενθυμίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δεν είμαστε εδώ με κρυφές ατζέντες, ούτε για να βάλουμε πλάτη για κανέναν. Είμαστε εδώ με τον θεσμικό μας ρόλο που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και μόνο αυτών».

Διαβάστε επίσης