Λεκλέρ για το θρίαμβό του στη Μόντσα: Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα

ποτέ δεν ήμουν τόσο εξαντλημένος μετά από αγώνα

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Σαρλ Λεκλέρ μετά τον θρίαμβό του στη Μόντσα. Ο νεαρός Μονεγάσκος ήταν μόλις 12 ετών και έτρεχε σε αγώνες καρτ, όταν είχε νικήσει για τελευταία φορά στην ίδια πίστα μία Ferrari, με οδηγό τότε τον Φερνάντο Αλόνσο. Λογικό λοιπόν να νιώθει ευτυχισμένος, μάλιστα έσπασε το πρωτόκολλο και έκανε τις πρώτες δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα στα ιταλικά αντί των αγγλικών, όπως προβλέπουν οι οδηγίες της FIA.

Ο Λεκλέρ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ποτέ άλλοτε δεν ήμουν τόσο εξαντλημένος μετά από έναν αγώνα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Γκραν Πρι. Ευχαριστώ τους τιφόζι (οπαδούς), ήταν καταπληκτικοί και μου έδωσαν ώθηση. Σήμερα έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Είχε γίνει ήδη προηγουμένως στο Σπα, όμως η νίκη εδώ είναι διαφορετική. Δεν έχω λόγια να περιγράψω, τι νιώθω».

Ο νεαρός οδηγός της Ferrari ερωτήθηκε και για την πίεση, που του άσκησαν οι δύο Mercedes. Όπως απάντησε, «έκαναν μερικά λάθη, όπως κι εγώ εξάλλου. Στο τέλος όμως τα κατάφερα». Αναμφίβολα, πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση του Λεκλέρ, αφού ο Φέτελ τέθηκε νωρίς νοκ άουτ λόγω δικού του οδηγικού λάθους και ο Μονεγάσκος κατέφερε να αντεπεξέλθει στην επίθεση αρχικά του Χάμιλτον και ακολούθως του Μπότας, ενώ διαχειρίστηκε ιδανικά τα ελαστικά της Ferrari του.

Μαύρη ημέρα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ

Το τετ-α-κε του Σεμπάστιαν Φέτελ έθεσε ουσιαστικά μόλις στον έβδομο γύρο νοκ άουτ τον Γερμανό από τη διεκδίκηση της νίκης στη Μόντσα. Μάλιστα ο Φέτελ τιμωρήθηκε και με ποινή 10 δευτερολέπτων στα πιτ, επειδή μπήκε απρόσεκτα στην πίστα και συγκρούστηκε με τον Λανς Στρολ. Παρά την πικρία του, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 είχε το κουράγιο να μιλήσει στην κάμερα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και να εξηγήσει, τι συνέβη στον έβδομο γύρο. «Όλα ξεκίνησαν από μία μικρή απροσεξία μου. Έχασα αρχικά ελαφρά τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου και μετά χειροτέρεψε η κατάσταση και κατέληξε σε τετ α κε», ανέφερε ο Φέτελ.

Ο οδηγός της Ferrari διευκρίνισε, ότι ήταν καθαρά δικό του το λάθος και ότι δεν οφείλεται σε κάποια απότομη αντίδραση ή νευρικότητα του αυτοκινήτου. Για τη σύγκρουσή του με τον Λανς Στρολ, που του επέφερε ποινή 10 δευτερολέπτων, ανέφερε τα εξής: «Προσπάθησα να επιστρέψω γρήγορα στην πίστα, ώστε να μη χάσω την επαφή μου με τους προπορευόμενους. Στη βιασύνη μου δεν πρόσεξα τον Λανς. Δεν είχα πρόθεση να τον εμποδίσω, όπως του εξήγησα και μετά τον αγώνα». Ο Φέτελ δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές, όπου εξέφρασε τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του Λεκλέρ απέναντί του. «Βασικά είμαι πολύ δυσαρεστημένος για τη δική μου απόδοση στον σημερινό αγώνα. Δεν θέλω να συζητήσω για χθες, είναι ένα εσωτερικό μας θέμα».

Πηγή: gazzetta.gr 

Διαβάστε επίσης