Πώς να προστατέψετε τα χείλη σας από τον ήλιο

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Είναι γνωστό ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, τον καρκίνο του δέρματος και τα σημάδια της γήρανσης. Παρόλα αυτά, μπορεί να ξεχνάτε να φροντίζετε ορισμένα ευαίσθητα σημεία, όπως τα χείλη!

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δίνουν έμφαση στην εφαρμογή αντηλιακού στο σώμα, αλλά δεν είναι τόσο καλοί στην προστασία των χειλιών τους», λέει ο Joshua Zeichner, δερματολόγος και διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο Medical Sinai Medical Center της Νέας Υόρκης.

Όπως και το υπόλοιπο δέρμα, τα χείλη χρειάζονται προστασία από τον ήλιο για να αποτραπεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Το κάτω χείλος είναι ιδιαίτερα ευάλωτο, καθώς εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο. Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια προϊόντα που εφαρμόζετε στο υπόλοιπο σώμα.

Ο καθένας έχει μία διαφορετική προτίμηση για τον δείκτη SPF που χρησιμοποιεί. Ωστόσο, όπως και για το σώμα, ο «χρυσός κανόνας» είναι ότι η υψηλότερη προστασία είναι πάντα καλύτερη. Εάν το κραγιόν σας δεν διαθέτει δείκτη SPF, αγοράστε ένα προϊόν για τα χείλη και εφαρμόστε το καθημερινά, όπως ακριβώς κάνετε και με την ενυδατική κρέμα με προστασία SPF, πριν από το μακιγιάζ.

Ο Δρ. Zeichner συνιστά να βάζετε αντηλιακό χειλιών τουλάχιστον κάθε μία ώρα, όταν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Αυτή η συμβουλή είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα με ανοιχτή επιδερμίδα, αν και ισχύει για όλους. «Ακόμη και άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα μπορούν να υποστούν ηλιακά εγκαύματα και να εμφανίσουν καρκίνο του δέρματος», τονίζει.

Σε περίπτωση εγκαύματος στα χείλη, οι περισσότεροι αγοράζουν προϊόντα με μέντα ή αλόη επειδή ενυδατώνουν και προσωρινά καταπραΰνουν τον πόνο, αλλά δεν λειτουργούν αποτελεσματικά για να θεραπεύσουν πραγματικά ένα ηλιακό έγκαυμα. Εφαρμόστε μία εξειδικευμένη αλοιφή και συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για να σας καθοδηγήσουν.                        

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε επίσης