Πάτρα: Διαπαραταξιακό το προεδρείο του νέου ΔΣ – Πρόεδρος ο Π. Μελάς – ΦΩΤΟ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων εξελέγη σήμερα ο Παναγιώτης Μελάς, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Σώματος, με σκοπό την εκλογή του νέου Προεδρείου και  των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

Πάτρα: Διαπαραταξιακό το προεδρείο του νέου ΔΣ - Πρόεδρος ο Π. Μελάς - ΦΩΤΟ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξελέγη ο Παναγιώτης Μελάς. Με παρόντες 47 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζαν δύο σύμβουλοι) , έλαβε:

– 43 ΝΑΙ και 4 λευκά.

 

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Κατερίνα Σολωμού.  Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους (απουσίαζε ένας σύμβουλος), έλαβε:

– 42 ΝΑΙ και 6 λευκά.

 

Γραμματέας εξελέγη ο Ανδρέας Νικολάου. Με παρόντες 48 δημοτικούς συμβούλους, έλαβε:

– 40 ΝΑΙ και 8 λευκά.

Πάτρα: Διαπαραταξιακό το προεδρείο του νέου ΔΣ - Πρόεδρος ο Π. Μελάς - ΦΩΤΟ

Στον χαιρετισμό του, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος, Παναγιώτης Μελάς, ανέφερε:

«Κύριε Δήμαρχε, ευχαριστώ για την πρόταση που κάνατε από πλευράς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ξεκινάμε τη  νέα Δημοτική περίοδο με ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που διέπει την λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης.

Έχει την σφραγίδα του Κλεισθένη, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του οικονομικού παρατηρητηρίου, της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν.

Άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας με όσο το δυνατόν γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων, όπως επίσης μέτρα για την ανακούφιση και την προστασία της λαϊκής οικογένειας.

Αυτές οι αποφάσεις απαιτούν ουσιαστική συνεργασία και διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις, με τήρηση του Κανονισμού Λειτουργίας, απ’ όλους.  Έτσι ώστε να είμαστε δυνατοί απέναντι σε αυτούς που έχουν βάλει πλάτη για να περνούν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος. Κανείς δεν περισσεύει. Μαζί μας θα είναι και ο Πατραϊκός λαός που αγωνίζεται καθημερινά.

Θα κριθούμε όλοι προσωπικά, όπως και η στάση και η πολιτική της κάθε παράταξης.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους, καλή Δημοτική περίοδο!».

Η Κατερίνα Σολωμού και ο Ανδρέας Νικολάου, από τη θέση της Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν σε σύντομο χαιρετισμό τους, για την καλή λειτουργία του Σώματος.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο