Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ - "Η κοινωνία είδε ξανά το κράτος δίπλα της - Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης "

στο Βελλίδειο

 

Νεότερη Ενημέρωση: Μητσοτάκης: Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες, μόνο σκληρή δουλειά

Με τις αλλαγές που ήδη έχουν συμβεί ξεκίνησε την ομιλία του ξεκίνησε την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εντοπίστηκαν και πάγωσαν οι προκλητικές συντάξεις τελειώσαμε οριστικά με τα capital controls. Είμαστε μια κυβέρνηση που νοιάζεται όχι μόνο για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά. Δίνουμε μάχη για να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Που δεν μιλά μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά αναζητεί κοινές λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις της ηπείρου μας. Από την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση μέχρι το προσφυγικό και τις ευκαιρίες της κοινής αμυντικής πολιτικής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα».

Νεότερη Ενημέρωση: Μητσοτάκης: Μέσα σε 1.000 ώρες λύσαμε ζητήματα χρόνων

Στο βήμα της 84ης ΔΕΘ ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για «μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου», από το βήμα της ΔΕΘ, όπου παλαιότερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε καλέσει τους πολίτες σε μία Συμφωνία Αλήθειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν έγινε η ζωή των Ελλήνων καλύτερη μέσα σε 2 μήνες, δεν έχω αυταπάτες. Αλλά επιστρέφει η εθνική αυτοπεποίθηση, ότι ενωμένοι μπορούμε επιτέλους να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα κρύψουμε τις δυσκολίες, που είναι πολλές, όπως και οι προκλήσεις, όπως η ΔΕΗ ή η διαχείριση του μεταναστευτικού και θεσμικές, όπως τα ζητήματα της δικαιοσύνης. Δεν ξεχνάμε αλλά προχωράμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα εμφανίσει την Ελλάδα αδύναμη στη διεθνή σκακιέρα ενώ τόνισε ότι δυο μήνες μετά τις εκλογές η χώρα έχει γυρίσει σελίδα.

«Ζούμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα 1.000 ωρών, στις οποίες λύθηκαν ζητήματα που χρόνιζαν για χρόνια. Οι πολίτες κατάλαβαν ότι είμαστε μια κυβέρνηση που ό,τι λέει το κάνει» τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κοινωνία είδε ξανά το κράτος δίπλα της. Δρομολογείται η ανάπλαση στο Μάτι, λειτούργησε το 112, καταφέραμε οι πυρκαγιές να μη στοιχήσουν φέτος ούτε μια ζωή».

Πρώτη Ενημέρωση: Ο πρωθυπουργός από το βήμα της 84ης ΔΕΘ θα ανακοινώσει τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, αντί για αόριστες υποσχέσεις σε βάθος τετραετίας, με στόχο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να αλλάξει το αφήγημα της ΔΕΘ και να την μετατρέψει από φόρουμ παροχολογίας σε φόρουμ λογοδοσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ζητήσει από τους πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι αν εφαρμόστηκαν στην επόμενη ΔΕΘ σε ένα χρόνο από σήμερα όσα θα ανακοινώσει.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί σε τέσσερα πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη:

1. Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο «την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων».

2. Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και «θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό».

3. Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

4. Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι «το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας». Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, ξεχωριστό κεφάλαιο της ομιλίας του πρωθυπουργού θα αποτελέσει τέλος η παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης