Ο Νίκος Παπαδημάτος μιλώντας στο tempo24 "δείχνει" τη διοίκηση του ΠΕΑΚ για χρήματα που δόθηκαν για να μείνουν αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πάτρα!

«Κάναμε κάθε τι δυνατό ούτως ώστε να μείνουν στην Πάτρα όσο το δυνατότερο περισσότερες υποδομές από τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων». Αυτό ανέφερε μιλώντας στο tempo24 ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Νίκος Παπαδημάτος.

Αναφορικά με το ζήτημα των λυόμενων εγκαταστάσεων (γήπεδα) που φιλοξένησαν τα δεκάδες αθλήματα ο κ. Παπαδημάτος ήταν κατηγορηματικός για την πορεία του θέματος. «Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τις κερκίδες, γιατί δεν υπήρχαν χρήματα για την αγορά τους και εμείς ως οργανωτική επιτροπή , δεν νομιμοποιούμαστε να προχωρήσουμε σε οιαδήποτε αγορά μετά το πέρας των αγώνων».

Ο Νίκος Παπαδημάτος θέτει, ωστόσο, ένα θέμα που κατά τον ίδιο χρήζει διερεύνησης. Όπως ανέφερε στο tempo24 είχε προβλεφθεί κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ, από την προηγούμενη κυβέρνηση, με το οποίο επιχορηγήθηκε το ΠΕΑΚ για την αγορά κερκίδων και άμμου, που θα έμενε στην πόλη. Ωστόσο αυτό δεν προχώρησε ποτέ , καθώς προφανώς διατέθηκαν σε άλλους σκοπούς και πλέον μόνο από το νέο προϋπολογισμό μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα για την αγορά κερκίδων.

Πάντως τόσο η άμμος, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχει σκεπαστεί και φυλάσσεται, όσο και όλα τα είδη που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των Παράκτιων (κομπιούτερ, γραφεία κ.α), σύμφωνα με τον κ. Παπαδημάτο σε απευθείας συνεννόηση με το Δήμο θα διατεθούν όπου υπάρχουν ανάγκες (σχολεία, υπηρεσίες κλπ).

«Είχαμε αίτημα, ήδη, από τους εθελοντές πυροσβέστες να τους διαθέσουμε τους δεκάδες πυροσβεστήρες που είχαν αγοραστεί για την ασφάλεια των χώρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, πάντως, για την συνδρομή των Αγώνων στην οικονομική ζωή της Πάτρας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής υπογράμμισε πως δόθηκαν σε προσωπικό σεκιούριτι (στην πλειοψηφία τους πατρινοί) ποσό 350.000 ευρώ, για διατροφή 400.000 ευρώ, για τις μετακινήσεις με ταξί 90.000 ευρώ, για καύσιμα 100.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης