"Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής κατά 3 δισ. ευρώ"

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε σε αύξηση της φοροδιαφυγής κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ. 

Ο υπουργός τόνισε ότι "επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων".

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα

"Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το λεγόμενο «κενό ΦΠΑ», δηλαδή τη διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ, αποτυπώνει ότι η απώλεια εσόδων είναι σημαντική και διαρκώς διευρύνεται από το 2014.

Τότε, το 2014, μειώθηκαν φορολογικοί συντελεστές και η οικονομία επέστρεψε σε οικονομική μεγέθυνση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

Από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.

Επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ήδη υλοποιήθηκε η σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ, και θα ακολουθήσουν και άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων που κάθε φορά θα υφίστανται".

Διαβάστε επίσης