«Δύο χρόνια μόνο κριτική ακούμε»

"Καμιά φορά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, άλλες όχι"

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε εξηγήσεις αναφορικά στο ρόλο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εθνική, απέδωσε την ήττα από τη Βραζιλία στην έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στους διεθνείς στο β΄ μέρος του αγώνα, καθώς και στην αμυντική ολιγωρία και ως προς την κριτική που ασκείται στην εθνική μετά την ήττα απάντησε: «Δύο χρόνια μόνο κριτική ακούμε, μόνο αυτό είχαμε με όλα τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο καλύτερα γίνεται.

Καμιά φορά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, άλλες όχι. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει, όπως θέλει!» «Αύριο με τη Νέα Ζηλανδία πρέπει να επιστρέψουμε στα στάνταρ μας,» κάλεσε τους συμπαίκτες του ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε αρχικά: «Χάσαμε το αβαντάζ που θα είχαμε μετά την ήττα από την Βραζιλία. Πλέον πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας. Συζητήσαμε με τα παιδιά, όλοι είναι αποφασισμένοι, αναλύσαμε τα λάθη που έγιναν, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Κάναμε μεγάλη κουβέντα σε πράγματα που έχουν "χτίσει" την ομάδα, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και ο καθένας κατάλαβε πώς πρέπει να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα».

Για την απόδοση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής τόνισε: «Για τον Γιάννη υπήρχε εντολή να πάει η μπάλα στο low post, δεν ήταν το ίδιο, είχε μις-ματς, δεν είχε πόντους, αλλά κέρδισε τρία φάουλ και έδωσε πόντους στον Πρίντεζη. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε σχεδιάσει να γίνει αυτό και ο Γιάννης δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, προσπαθούσαν άλλα παιδιά, βγάλαμε καθαρά σουτ, δεν είχαμε το αποτέλεσμα που έπρεπε. Επιθετικά ακόμη κι έτσι φτάσαμε στους 78 πόντους. Στην άμυνα δεν λειτουργήσαμε σωστά, δεν υπήρχε ένταση, ενέργεια και καλές συνεργασίες στο πικ εν ρολ, γι’ αυτό θα πρέπει να βγάλουμε παραπάνω ενέργεια».

Σχετικά με τις νίκες που έχει ανάγκη πλέον η Εθνική, ο Σκουρτόπουλος ανέφερε: «Νίκες θέλαμε έτσι κι αλλιώς, δεν ξέραμε πώς θα ήταν τα ματσαρίσματα στην επόμενη φάση. Κοιτούσαμε μόνο την πρώτη φάση. Θέλουμε τώρα νίκη να περάσουμε και στην πορεία θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι ηρεμία και να κερδίσει η ομάδα να πάει στους "16"»...

 

Διαβάστε επίσης