Άγνωστο ακόμα το κίνητρο του 14χρονου που σκότωσε γονείς και αδέλφια στην Αλαμπάμα

Κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες αντιμετωπίζει ο 14χρονος στην Αλαμπάμα που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του, τη θετή του μητέρα και τα τρία αδέλφια του.

Παρότι η αστυνομία έχει αρκετές πληροφορίες για το περιστατικό, παραμένει άγνωστο το κίνητρο του 14χρονου, τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του και σκόρπισε τον θάνατο.

Το αγόρι σκότωσε τον 38χρονο πατέρα του, την 35χρονη θετή του μητέρα και τα τρία θετά του αδέλφια, δύο αγόρια 6 ετών και 6 μηνών και ένα κορίτσι 5 χρόνων, πέταξε το όπλο και στη συνέχεια τηλεφώνησε το ίδιο στην αστυνομία και κατήγγειλε πως είχε ακούσει πυροβολισμούς. Αργότερα ομολόγησε πως ο ίδιος είχε πυροβολήσει τα μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το Reuters, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό βρισκόταν παράνομα στο σπίτι της οικογένειας και είναι ασαφές ακόμα πώς ο 14χρονος είχε πρόσβαση σε αυτό.

Το παιδί προβλέπεται να δικαστεί ως ανήλικος, ωστόσο ο εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει να αντιμετωπιστεί ως ενήλικος ενώπιον δικαστηρίου.

Το τελευταίο αιματηρό περιστατικό στην Αλαμπάμα είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα αιματηρών περιστατικών το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε 24 στο Ελ Πάσο του Τέξας, ενώ άλλος σκότωσε εννέα και τραυμάτισε 27 στο Οχάιο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οι αυστηρότεροι έλεγχοι στις αγορές όπλων δεν θα είχαν αποτρέψει αυτά τα περιστατικά βίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ