Πάτρα: "Πιάστε τους αμέσως"-Οι εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας και οι συλλήψεις λίγα λεπτά μετά την τέλεση των αδικημάτων

στοχος η αυξηση του αισθηματος ασφαλειας των πολιτων
Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε άμεσες εξιχνιάσεις αδικημάτων, πολλές από τις οποίες λίγα μόλις λεπτά μετά την τέλεσή τους, έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Να σημειωθεί μάλιστα, ότι στα χέρια των αστυνομικών που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης, έχουν πέσει σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά τις αξιόποινες πράξεις που έχουν τελέσει, άτομα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές Αρχές και μάλιστα έχουν εκτίσει και πολυετείς ποινές κάθειρξης για άλλα αδικήματα.

Το νέο δόγμα που επικρατεί στην ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι σαφείς εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχου Γιώργου Μιχαλόπουλου, έχουν ως βασική αρχή την επαγρύπνηση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, καθώς και την άμεση επέμβαση σε όλα τα περιστατικά. Έτσι, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των συλλήψεων και στην ουσία επιδιώκεται να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Η μαχητικότητα των αστυνομικών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. είναι ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στην διάρκεια του τελευταίου μήνα ήταν σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες της Αστυνομίας και στη συνέχεια η πλήρης εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και τάξης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που σύμφωνα με όλους τους αξιωματούχους ήταν άριστα.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας είναι η εξιχνίαση της ληστείας στην Τράπεζα Πειραιώς Ερυμάνθειας, όπου ως γνωστόν οι δράστες απέσπασαν το ποσόν των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αστυνομικές «πηγές» για την υπόθεση αυτή εργάζονται μεθοδικά και με επαγγελματισμό έμπειροι αστυνομικοί, που διερευνούν όλα όσα σχετίζονται με αυτή την δύσκολη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης