Αχαΐα - Σαγέικα: Καίνε λάστιχα, "πνίγουν" την περιοχή – Φωνάζουν οι κάτοικοι – ΦΩΤΟ

καταγγελία

Φωνάζουν οι κάτοικοι για περιβαλλοντική «βόμβα» εδώ και χρόνια στα Σαγέικα, δυτικής Αχαΐας.

Η φωτογραφία είναι του Διονύση Κολλιόπουλου, ο οποίος αναρωτιέται και δικαίως βέβαια, «που είναι η Πολιτεία». Πρόκειται για φωτιές που μπαίνουν για να καούν λάστιχα. Από την καύση, συλλέγεται υλικό, το οποίο μπορεί να μεταπωληθεί. Όλα αυτά παρανόμως και με βαριά επιβάρυνση του αέρα που αναπνέουμε.

Η Πολιτεία δυστυχώς, δεν συγκινείται. Ενδεχομένως, όμως να ήρθε ο καιρός που οι άνθρωποι που ζουν εκεί, βρίσκονται μπροστά στο πρόβλημα, αναπνέουν τον ίδιο μολυσμένο αέρα με τους κατοίκους, γνωρίζουν την κατάσταση, να πρέπει να κινηθούν πλέον πιο δυναμικά. Ίσως, να τρανωθεί η φωνή των κατοίκων μέσω των ανθρώπων που κατέχουν διοικητικά καθήκοντα, των αιρετών, των εκπροσώπων στη δημοτική αρχή, των τοπικών συμβουλίων, ακόμη και των συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μακριά η σκέψη ορισμένων να προσφύγουν στον Εισαγγελέα. Μια ακόμη επίσης ευκαιρία, παρουσιάζεται τώρα, καθώς σύμφωνα με τις ρητές εντολές που δόθηκαν από τον νέο δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά προς τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και των δημοτικών συμβούλων, είναι άμεσα καταγραφή των προβλημάτων των κοινοτήτων και μάλιστα εγγράφως. Αναμένουμε τη συνέχεια. 

 

Διαβάστε επίσης