Υπότροπος ο δράστης της τραγωδίας στο Αίγιο - Είχε εμπλακεί σε τροχαίο με καταδίωξη

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τον δράστη της τραγωδίας στο Αίγιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 68χρονης γιαγιάς του 15 μηνών εγγονιού της. Ο 28χρονος δράστης έχει οδηγηθεί στο ψυχιατρείο διότι όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο νεαρός ήθελε να αυτοκτονήσει και όχι να διαφύγει, γι' αυτό έπεσε στη θάλασσα αμέσως μετά το δυστύχημα, όμως σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, ο έφεδρος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού έχει «παρελθόν» σε βίαια περιστατικά, ενώ βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

Συγκεκριμένα ο νεαρός το 2016 τραυμάτισε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Χαλκηδόνα! Το περιστατικό συνέβη όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο επιβάτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο 28χρονος. 

Το όχημα δεν σταμάτησε στον αστυνομικό έλεγχο και συνέχισε την πορεία του. Υπήρξε καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μία μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα δύο από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και συνελήφθησαν οι δύο επιβάτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψη.

Στη συνέχεια σε κατ’ οίκον έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν κάποια υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία αλλά δεν έχει ακόμη εκδικαστεί. 

Το κλίμα για τον 28χρονο στον τόπο καταγωγής του είναι πολύ φορτισμένο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες του zougla.gr, πριν από κάποια χρόνια ο νεαρός είχε εμπλακεί και πάλι σε πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα, γεγονός το οποίο σχολιάζεται από την τοπική κοινωνία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Την Κυριακή οι κάτοικοι των Καμάρων Αιγίου βυθίστηκαν στο πένθος έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα εκείνης της ημέρας στην παλαιά εθνική οδό. 

Ο 28χρονος οδηγός της μαύρης BMW, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, χτύπησε και σκότωσε την 67χρονη γιαγιά με το λίγων μηνών εγγονάκι της που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 19.00 το απόγευμα. Ο οδηγός αρχικά τράπηκε σε φυγή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο οδηγός του Ι.Χ. επιχείρησε να διαφύγει και μάλιστα έπεσε στη θάλασσα για να το σκάσει κολυμπώντας, όμως συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από την αστυνομία.

Αυτή η πληροφορία είναι ανακριβής, είπε ο δικηγόρος του, ο οποίος υποστήριξε ότι, αντίθετα, ο 28χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει.

Τη Δευτέρα, μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ορίστηκε δικάσιμος. Ο ίδιος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός, καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης