Σπύρος Γιαννιώτης: "Η Ελλάδα και η Πάτρα φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση"

Είναι ένας αθλητής-θρύλος στο Οpen Water Swimming. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Ολυμπιονίκης, ο πρωταθλητής κόσμου, ο πρωταθλητής Ευρώπης, μια εξέχουσα φυσιογνωμία των σπορ.

Έχοντας αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και ασχολούμενος με την προπονητική ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων του Open Water Swimming το 2016 στο Ριο ντε Τζανέιρο θυμάται πάντοτε με νοσταλγία τις συμμετοχές του στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Τότε βεβαίως κολυμπούσε στην πισίνα, καθότι δεν είχε μετακομίσει ακόμη στην ανοικτή θάλασσα: «Το 2001 είχαμε μια καταπληκτική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4Χ200 μέτρα μαζί με τον Δημήτρη ΜΑΓΓΑΝΑ, τον Νίκο ΞΥΛΟΥΡΗ και τον Ακη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Πετύχαμε επίδοση 7:23.33, διαλύσαμε το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 7:30.56 αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι νικήσαμε τους Ιταλούς που διέθεταν μια μεγάλη ομάδα. Αυτή η διοργάνωση ήταν πολύ σημαδιακή στην καριέρα μου».

Και συνεχίζει ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: «Το 2005 στην Αλμερία κατέκτησα τρία μετάλλια: ασημένιο στα 400μ. ελεύθερο, ασημένιο στα 1.500μ. και χάλκινο στα 800μ. Η αλήθεια είναι ότι μια χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι οι αθλητές αντιμετωπίζαμε...πιο χαλαρά τους Μεσογειακούς Αγώνες. Όμως, είναι μια διοργάνωση που «ανάβει» τη σπίθα ειδικά στους νέους αθλητές ώστε να μπουν γερά στη διαδικασία του διεθνούς ανταγωνισμούς και να θέσουν νέους στόχους στην καριέρα τους».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ